Homepagina > Nieuws > GGD Brabant-Zuidoost start met vaccineren zorgpersoneel

GGD Brabant-Zuidoost start met vaccineren zorgpersoneel

Zorgmedewerkers als eerste aan de beurt

14-1-2021

Vrijdag 15 januari starten wij met het vaccineren van zorgmedewerkers. Het vaccineren vindt plaats in het Indoorsportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan 1. Wij vaccineren 7 dagen per week en in de eerste periode worden ruim 400 zorgmedewerkers per dag geprikt. Het aantal vaccinaties dat gezet kan worden is afhankelijk van de levering van het aantal doses. 

“We zijn blij dat we als GGD naast het testen en het bron- en contactonderzoek nu ook het vaccineren toe kunnen voegen aan de mix van ingrediënten die ons hopelijk snel van dit virus verlost” vertelt Gonny van Loon, programmanager COVID-19 van onze GGD. “Er is de afgelopen weken met allerlei landelijke en regionale partners, waaronder de Veiligheidsregio, hard gewerkt om ook dit project te realiseren. Zorgvuldigheid vóór snelheid is het devies geweest. We hebben deze locatie gekozen omdat wij hier de mogelijkheid hebben om op te schalen en meer vaccinaties te kunnen zetten, zodra de leveringen van de vaccins dat toelaten”. 

GGD vervult rol van ‘prikker’
Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de vaccinatiestrategie (wie komt wanneer aan de beurt) en verzorgt de publiekscampagne. Het RIVM is verantwoordelijk voor de medische informatie rondom de vaccins en de communicatie met professionals. De GGD zet de prik bij de doelgroepen die VWS aan de GGD toewijst. Daaromheen organiseert de GGD de locaties, het personeel op locatie en faciliteert de GGD GHOR Nederland dat mensen een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.
 
Vragen over vaccineren
Zodra je aan de beurt bent voor een vaccinatie ontvang je een uitnodiging met daarbij de benodigde informatie. Tot die tijd is alle informatie te vinden op:
coronavaccinatie.nl of via het telefoonnummer 0800-1351