Homepagina > Nieuws > GGD testlocatie Helmond verhuist

GGD testlocatie Helmond verhuist

Naar Sporthal De Braak

30-4-2021

De GGD testlocatie in Helmond gaat verhuizen naar Sporthal De Braak, waar tot voor kort de vaccinatielocatie gevestigd was. Dat heeft de GGD Brabant-Zuidoost in goed overleg met de gemeente Helmond besloten. Op 12 mei verhuist de huidige testlocatie in de parkeergarage City Parking aan de Watermolenwal 14 naar Sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan 30 in Helmond. Locatie De Braak wordt de komende week omgebouwd tot testlocatie.

Nieuwe bestemming voor vrijgekomen locatie De Braak
“We hebben goede ervaringen met de locatie De Braak, hij is prettig en comfortabel, goed bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers,” vertelt Miranda Stellink, programmamanager Corona bij de GGD Brabant-Zuidoost. “Deze locatie kwam vorige week beschikbaar dankzij de opening van onze XL-vaccinatielocatie in Helmond. Gezien onze goede ervaringen, hebben we direct met de gemeente onderzocht of De Braak geschikt is als testlocatie. We kijken ernaar uit om hier binnenkort te starten.”

Testen blijft belangrijk 
De GGD Brabant-Zuidoost heeft inmiddels al meer dan 150.000 vaccinaties gezet. Miranda Stellink benadrukt het belang van blijven testen: “Iedereen die gevaccineerd is, moet zich nog steeds houden aan de algemene coronaregels. Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden, maar ook om de samenleving stapje voor stapje te kunnen openen. Laat je bij klachten dus altijd testen.” De GGD heeft vier testlocaties in de regio : De Braak in Helmond, de XL-locatie aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven, parkeerplaats Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard en het Mortelveld, Kuilenhurk in Eersel. 

Speciale kindertestlijn op nieuwe locatie
De GGD testlocatie De Braak in Helmond is vanaf 12 mei zeven dagen per week geopend van 8.00-17.30 uur. Er worden 6 testlijnen ingericht, waarvan 1 speciaal ingerichte kindertestruimte. De medewerkers zijn opgeleid voor het testen van kinderen en nemen bijvoorbeeld extra tijd om kinderen voor te bereiden op de coronatest. Tot de verhuizing op 12 mei blijft de GGD testlocatie in parkeergarage City Parking zeven dagen per week geopend van 8.00-17.30 uur.

Testen gebeurt altijd op afspraak. Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 1202 of online via www.coronatest.nl. Alle informatie over he testen lees je hier of op www.rijksoverheid.nl.