Homepagina > Nieuws > Ga jij over de grens?

Ga jij over de grens?

Safe sex or no sex!

30-6-2014
Zon, zee, strand. Lekker uitgaan en de sleur van alledag even vergeten. Je gaat op vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht…
 
Misschien ontmoet je wel een leuke jongen of leuk meisje en hebben jullie samen een fijne tijd. Maar…als je op het punt staat om seks te hebben, heb je dan condooms bij de hand en kun je duidelijk maken dat je veilig wil vrijen? Durf jij je grens aan te geven?
 

Je kunt ze maar beter bij de hand hebben

Door veilig te vrijen voorkom je soa’s en een onbedoelde zwangerschap. Wil je het jezelf niet moeilijk maken, neem dan altijd condooms uit Nederland mee. Je hoeft dan niet in een vreemd land op zoek en de kans is kleiner dat je onveilig vrijt wanneer je condooms bij de hand hebt.
 

Waar moet je op letten?

• Controleer op de verpakking tot welke datum de condooms houdbaar zijn;
• Bewaar condooms op een koele, donkere plek, niet op een te warme plek en zeker niet in de zon;
• Stop ze niet naast scherpe dingen in je toilettas, zoals een nagelschaartje;
• Pas op met zand, condooms kunnen hierdoor stuk gaan.
 

Condooms vergeten? Oeps!

Als je op zoek gaat naar condooms in het buitenland, let er dan op dat je condooms zoekt waar het keurmerk ‘CE' op staat.
 

I'll have safe sex or no sex!

Hoe maak je die Spaanse vakantieliefde duidelijk dat je veilig wil vrijen? Communiceren over condooms blijft lastig, vooral in een vreemde taal. Met de app Lovelips heb je altijd handige openingszinnen in veel verschillende talen op zak. Download de app via de App store voordat je op vakantie gaat want als je dit in het buitenland doet dan is dat erg duur!
 

Sense, voor al je vragen over seks

Op www.sense.info vind je veel informatie over seksualiteit, verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Wil je liever een afspraak maken voor het Sense-spreekuur bij de GGD? Bel 0900 - 369 69 69.
 
Als je onveilig hebt gevreeën op vakantie en denkt dat je een soa kan hebben, blijf daar dan niet mee rondlopen. Als je twijfelt, ga altijd naar je huisarts of de GGD. Een soa gaat niet vanzelf over en kan zonder behandeling nare gevolgen hebben. Wil je een afspraak maken bij de GGD dan kun je bellen naar tel. 0900-369 69 69.
Banner Sense vakantie.gif