Homepagina > Nieuws > Gezondheids klachten bezoekers Prinsenmeer Asten

Gezondheids klachten bezoekers Prinsenmeer Asten

De GGD blijft de situatie monitoren.

6-8-2014
Afgelopen week hebben ruim zestig personen gezondheidsklachten gekregen tijdens een verblijf op vakantiepark Prinsenmeer in Asten. Het gaat om milde maagdarmklachten als braken en diarree gedurende een dag. In totaal hebben acht mensen hiervoor een huisarts in de regio bezocht. Een kind is kort opgenomen in het ziekenhuis en maakt het weer goed.

De GGD Brabant-Zuidoost heeft de situatie ter plaatse geïnventariseerd. Op het totaal van 15.000 bezoekers is een aantal van 64 zieken met kortdurend milde klachten in anderhalve week tijd niet extreem opvallend. De oorzaak van de klachten is nog niet duidelijk. Gedacht wordt aan een virale oorzaak. De huisartsen in de omgeving zijn geïnformeerd over de situatie. De GGD blijft de situatie monitoren in goed overleg met de beheerder, de provincie en de gemeente.

Zwemwater
De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant – die in opdracht van de provincie toeziet op de kwaliteit van het zwemwater – heeft het zwemwater van de chloorbaden en van de oppervlaktewaterplas onderzocht. Het water van het binnenzwembad is in orde bevonden. Reguliere metingen op blauwalg in het oppervlaktewater die eerder dit jaar zijn gedaan, gaven geen afwijkingen aan. Maar omdat de gezondheidsklachten zouden kunnen wijzen op blauwalg, het de omgevingsdienst gisteren opdracht gegeven tot een spoedonderzoek. De uitslag hiervan is naar verwachting morgen bekend. 

Wat kunt u zelf doen?
De GGD adviseert bezoekers, jong en oud, vooral in deze warme zomertijd goed aandacht besteden aan hygiëne bij voedselbereiding en -consumptie. Daarnaast is het goed om de hygiëne in acht te nemen bij het gebruik van sanitair en na elk toiletbezoek de handen goed te wassen.