Homepagina > Nieuws > Grote meerderheid blijft achter coronamaatregelen staan

Grote meerderheid blijft achter coronamaatregelen staan

Resultaten vierde gedragsonderzoek RIVM en GGD'en

9-7-2020

​De dreiging van het nieuwe coronavirus neemt verder af door de verdere versoepelingen van de maatregelen. Mensen ervaren steeds minder angst en somberheid dan in de beginfase van de corona-pandemie. Het naleven van hygiënemaatregelen, zoals vaak handen wassen, en 1,5 meter afstand houden wordt lastiger, maar de grote meerderheid blijft achter deze maatregelen staan (73%). Vakantieplannen worden uitgesteld en reizen naar het buitenland worden geannuleerd. Eénendertig procent van de inwoners van Zuidoost-Brabant is van plan om in eigen land op vakantie te gaan.

Dat blijkt uit het vierde gedragsonderzoek van het RIVM en de GGD’en​. Deze inzichten helpen de overheid om burgers beter te kunnen ondersteunen en informeren.

GGD Brabant-Zuidoost voert dit onderzoek uit samen met het RIVM en andere GGD’en. Dit onderzoek wordt de komende tijd iedere drie weken herhaald. Ruim 6.300 mensen uit onze regio vulden de eerste vragenlijst in, ruim 3.800 mensen de tweede vragenlijst en aan de derde meting deden eveneens bijna. 3.800 mensen mee. 

Meer weten over dit panelonderzoek?
Bekijk dan onze regionale infographics of de landelijke resultaten​.

​​