Homepagina > Nieuws > Heb je een afspraak voor het Janssen-vaccin?

Heb je een afspraak voor het Janssen-vaccin?

Bestaande afspraken gaan gewoon door

2-6-2021
Vandaag adviseerde Gezondheidsraad dat het beter is voor de vaccinatiegraad van Nederland als meer mensen met een mRNA-vaccin geprikt worden. Het Janssen-vaccin is ook effectief en (voldoende) veilig bevonden. Bestaande afspraken mogen gewoon doorgaan.

Bestaande afspraken gaan gewoon door
Ben je geboren in 1967, 1968 of 1976 en heb je binnenkort een afspraak voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin, dan kun je die afspraak gewoon laten doorgaan volgens de Gezondheidsraad. Het Janssen vaccin is voldoende veilig en effectief en het grote voordeel is dat je met 1 prik klaar bent. 

Let op: op de vaccinatielocatie kun je niet kiezen voor een vaccin
Laat je je afspraak staan, dan krijg je een vaccinatie met het Janssen-vaccin. Het is niet mogelijk om op de vaccinatielocatie voor een ander vaccin te kiezen. 

Wil je je afspraak afzeggen?
Het is niet nodig, want het Janssen-vaccin is veilig en effectief, maar als je dat wilt, mag je jouw afspraak afzeggen. Je maakt dan een nieuwe afspraak voor een mRNA-vaccin. Bij Moderna en Pfizer ontvang je voor optimale bescherming twee prikken, tenzij je het afgelopen half jaar corona hebt gehad.

Bel het landelijke afsprakennummer
Om een nieuwe afspraak te maken, bel je het landelijke afsprakennummer dat in je uitnodigingsbrief staat. Het kan wel betekenen dat je iets later een nieuwe afspraak hebt voor een mRNA-vaccin. 

Lukt het niet om het landelijk afsprakennummer te bereiken?
Op dit moment is het erg druk bij het landelijk callcenter, probeer het daarom op een later moment nog eens. GGD Brabant-Zuidoost kan deze afspraak niet voor je verzetten. 

Heb je nog vragen?
Bel dan met 0800-1351 of kijk op coronavaccinatie.nl, hier volgt snel actuele informatie.