Homepagina > Nieuws > Jeugdmonitor 12 t/m 18 jaar 2015 van start!

Jeugdmonitor 12 t/m 18 jaar 2015 van start!

Doe online mee en win een bioscoopbon!

2-10-2015

Vanaf begin oktober ontvangen ongeveer 18.000 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar een uitnodiging om deel te nemen aan de Jongeren enquête 2015. Heb jij een brief ontvangen? Doe dan online mee en maak kans op een bioscoopbon! Deelname is belangrijk!

We willen graag weten hoe het met de jongeren in onze regio gaat op het gebied van gezondheid, leefgewoonten, schoolbeleving, problemen, vrijetijdsbesteding, ouders en veiligheid. Het is daarom belangrijk dat we van zo veel mogelijk jongeren hierover informatie ontvangen. Gemeenten en de GGD voeren allerlei activiteiten uit om te stimuleren dat jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien. Om te zorgen dat deze activiteiten goed aansluiten bij de behoeften van jongeren is deze informatie hard nodig.

Invullen het liefst digitaal
Heb je een uitnodiging ontvangen? Dan kun je de enquête schriftelijk of digitaal invullen. Onze voorkeur uitgaat naar digitaal invullen. Daarom belonen we iedere tiende deelnemer online met een bioscoopbon van tien euro. In de uitnodiging staat een inlogcode, daarmee kun je direct naar de website www.GGDmonitor.nl gaan.

Niemand weet wat jij invult
We hebben de deelnemers via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. De namen en adressen gebruiken we alléén voor het versturen van de vragenlijsten, voor de herinneringen en voor de beloning. Het bestand met namen en adressen wordt niet gekoppeld aan de antwoorden en wordt na afloop vernietigd. Dus niemand weet later wat jij hebt ingevuld.

Resultaten volgend jaar bekend
Ben je benieuwd naar de resultaten van de Jeugdmonitor? Kijk dan medio 2016 op onze website. Je vindt bij ‘over ons: publicaties’ een overzicht van de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek.

De resultaten worden bovendien gepubliceerd op de websites www.ggdgezondheidsatlas.nl en www.regionaalkompas.nl. Ambtenaren Jeugd en ambtenaren Volksgezondheid en Welzijn ontvangen dan ook de resultaten in de vorm van tabellenboeken. De ambtenaren en wethouders gaan dan samen met andere instanties en de medewerkers Lokaal Gezondheidsbeleid van de GGD kijken op welke punten zij verbeteringen kunnen doorvoeren.

Vragen staat vrij
Wil je nog meer weten over het onderzoek, dan kun je contact opnemen met de sector Gezondheidsbevordering via 088 0031 436 of via onderzoek@ggdbzo.nl.