Homepagina > Nieuws > JouwGGD

JouwGGD

Nieuwe website over gezondheid voor jongeren

12-1-2015
Vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waarover je niet zo gemakkelijk praat… Jongeren kunnen vanaf nu terecht op de website www.JouwGGD.nl. Hier vinden ze betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs.  Jongeren kunnen ook (anoniem) chatten en mailen met een jeugdverpleegkundige. JouwGGD.nl is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar ontwikkeld door de GGD.

Betrouwbare informatie zoeken en vragen
Jongeren zoeken dagelijks op allerlei manieren naar informatie over onderwerpen die hen bezighouden. Ze  stellen op de site de meeste vragen over seksualiteit, eenzaamheid en lichamelijke ontwikkeling: onderwerpen die jongeren vaak gemakkelijker anoniem bespreken dan in een face-to-face gesprek.

Naast persoonlijk en anoniem chatten en mailen is ook een openbare reactiemogelijkheid op de website. Hier reageren jongeren op onderwerpen of stellen openbaar vragen over het betreffende onderwerp.

Lokale onderwerpen
15 GGD’ en in Nederland bieden de website JouwGGD.nl samen aan. Afhankelijk van waar een jongere de website bezoekt, ziet hij of zij naast de algemene informatie ook een lokale pagina met onderwerpen die specifiek in Zuidoost-Brabant spelen en regionale hulpverleningsinstanties.

Chattijden
Chatten kan iedere werkdag tussen 15:00 en 17:00 en tussen 19:00 en 21:00. Buiten deze tijden kunnen jongeren mailen. De GGD-arts of jeugdverpleegkundige beantwoordt de vraag binnen twee werkdagen.