Homepagina > Nieuws > Marianne Hegeman Gezondheids ambassadeur in Helmond

Marianne Hegeman Gezondheids ambassadeur in Helmond

Vanwege haar bijzondere inzet voor gezondheid van medeburgers

23-6-2014
Zondag 22 juni ontving Marianne Hegeman de titel van Gezondheidsambassadeur. Deze titel werd haar toegekend door de GGD Brabant-Zuidoost voor haar inzet en bijdrage voor de themawandelingen ‘Wandel mee en ontdek wat Helmond-Noord te bieden heeft’. De uitreiking vond plaats tijdens de kunstmanifestatie waarbij Wethouder de Leeuw de eerste routekaart van de kunstwandeling in ontvangst nam.

Inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gezondheid van medeburgers zijn voor de GGD zeer waardevol. Zij kunnen daarom worden benoemd tot Gezondheidsambassadeur in hun gemeente. Zondag werd deze titel voor de tweede keer in Helmond toegekend. De GGD vindt dat Marianne Hegeman deze titel heeft verdiend omdat zij als voorzitter van de wijkraad Helmond-Noord zich op bevlogen wijze inzet om de gezondheid te bevorderen van de inwoners van Helmond-Noord. Hierbij heeft ze veel aandacht voor sport en bewegen.

Zo ondersteunt zij initiatieven zoals de buurt league, evenementen van JIBB en nieuwe sportmogelijkheden zoals Embedded fitness. Maar ze heeft ook aan de wieg gestaan van de themawandelingen. Op deze manier kunnen de wijkbewoners gezondheid combineren met het ontdekken van de prachtige natuur en vele kunst die Helmond-Noord te bieden heeft. Het lukt Marianne om daarvoor deuren te openen bij gemeente en organisaties en hen te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan de diverse initiatieven. Daarbij werkt ze op een geweldige manier samen met de GGD Brabant-Zuidoost.