Homepagina > Nieuws > Mariaschool in Reusel: een Gezonde School!

Mariaschool in Reusel: een Gezonde School!

De school behaalt als eerste in de regio het vignet Gezonde School

8-11-2012
Als eerste school in de regio Zuidoost-Brabant heeft de Mariaschool in Reusel het Vignet Gezonde School behaald. De school is aantoonbaar goed met gezondheid bezig en profileert zich vooral door de aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Hiervoor heeft de school naast het basiscertificaat ook het themacertificaat ‘sociaal-emotionele ontwikkeling’ behaald.

Deze week vierde de school de onderscheiding met een feestelijke aftrap van de ‘talentmiddagen’. Talentvolle ouders, familie en andere vrijwilligers verzorgden allerlei workshops voor de kinderen. Daarnaast zijn de kinderen op zoek gegaan naar de talenten van de juffen en meesters. Met behulp van ouders hebben ze van hun zelfgemaakte foto’s een mooi filmpje gemaakt. Dit is te zien op de website van de school: www.mariaschoolreusel.nl. Deze school hecht een grote waarde aan een veilige en warme sfeer. Daarom zijn enkele kinderen die uitblinken in sociaal talent deze ochtend benoemd tot ‘toffe peer van de Mariaschool.’

Namens de GGD Brabant-Zuidoost overhandigde de heer Wim van Hest de plaquette van het Vignet Gezonde school aan directeur Gerry de Bruyn. De plaquette krijgt een goed zichtbaar plekje bij de ingang van het schoolgebouw.

vignet-mariaschool.jpg