Homepagina > Nieuws > Naar de Olympische Spelen?

Naar de Olympische Spelen?

Houd uw gezondheid in topconditie!

21-1-2014
De Olympische Winterspelen staan weer voor de deur. In februari 2014 worden de spelen gehouden in Rusland. Blijft u warm thuis voor de buis? Of gaat u de spelen in levende lijve ervaren in Rusland? Dan hebben we nog wat tips en adviezen om ook uw gezondheid in topconditie te houden.

Vaccinaties
Het advies is altijd persoonlijk want iedere reiziger is uniek. Voor reizen naar Rusland adviseren wij over het algemeen vaccinaties tegen hepatitis A en DTP. Hepatitis A wordt ook wel besmettelijke geelzucht genoemd en kan via eten of drinken overgedragen worden. Difterie, tetanus en polio zijn ziekten waartegen op jonge leeftijd vaak wordt gevaccineerd. Eén herhaalvaccinatie op volwassen leeftijd geeft dan weer 10 jaar bescherming.

Meer dan alleen vaccineren
Wees op tijd met het maken van een afspraak. Wij raden 4 tot 6 weken aan voor vertrek. Eerder mag ook maar het is sowieso nooit te laat! Ook bij last-minute reizen is vaccineren nog zinvol. We bespreken dan ook reisadviezen, afgestemd op de persoonlijke behoeften. Het kan gaan over voedsel- en waterhygiëne, seksuele gezondheid en rabiëspreventie.

Ik ga op reis en neem mee...
Als alle vaccinaties en adviezen gegeven zijn, kijken we samen nog even naar uw reisapotheek. Ook dat hoort bij de voorbereidingen. Wat gaat er mee? Denk bijvoorbeeld aan O.R.S. bij diarree. Dit zorgt voor het op peil houden vocht- en zoutgehalte in het lichaam. Op het spreekuur krijgt u hierover meer informatie en kunt u de producten meteen kopen.