Homepagina > Nieuws > Neem jij condooms mee op vakantie?

Neem jij condooms mee op vakantie?

Voor al je vragen over seks kun je terecht bij het Sense/soa jongerenspreekuur.

2-7-2013
Zon, zee, strand. Lekker uitgaan en de sleur van alledag even vergeten. Je gaat op vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht… Misschien ontmoet je wel een jongen of meisje waarmee je een leuke tijd gaat beleven. Maar als je op het punt staat om seks te hebben, heb je dan condooms bij de hand en kun je duidelijk maken dat je veilig wil vrijen?

Neem altijd condooms uit Nederland mee. Je kunt ze maar beter bij de hand hebben! Lees waar je op moet letten als je condooms meeneemt op vakantie.

Safe sex or no sex!
Hoe maak je je vakantieliefde duidelijk dat je veilig wil vrijen? Communiceren over condooms blijft lastig, vooral in een vreemde taal. Download de app Lovelips voordat je op vakantie gaat. Je hebt dan altijd voorbeeldzinnen om in veel verschillende talen te flirten en condooms ter sprake te brengen op zak. Let op, download de app via de App store als je nog in Nederland bent. Doe je dit in het buitenland dan kan dat erg duur zijn! Voor meer informatie zie: www.lovelips.nl

Onveilig gevreeën op vakantie?
Als je onveilig hebt gevreeën op vakantie en denkt dat je een soa kan hebben, blijf daar dan niet mee rondlopen. Als je twijfelt, ga altijd naar je huisarts of de GGD. Een soa gaat niet vanzelf over en kan zonder behandeling nare gevolgen hebben! 

Sense/soa Spreekuur
Ben je jonger dan 25 jaar? Dan kun je met al je vragen over seks terecht bij het jongerenspreekuur van de GGD. Gratis en anoniem. Voor het maken van een afspraak voor het Sense/soa jongerenspreekuur of voor meer informatie, kun je bellen met 0900 3696969 (€ 0,10 per minuut).