Homepagina > Nieuws > Nieuw: Sense.info/ transgender

Nieuw: Sense.info/ transgender

Nu ook informatie over transgender zijn op sense.info

13-5-2013
Sense.info is dé website voor jongeren tussen 12 en 25 jaar met vragen over liefde, seks en relaties. De site is onlangs uitgebreid met informatie voor lesbische, homo-, en biseksuele jongeren. Nu is er ook nieuwe informatie voor jongeren die transgender zijn of daarover vragen hebben.

Roze of blauw?
Ben je als jongen geboren maar voel je je een meisje? Of ben je als meisje geboren maar voel je je een jongen? Dan ben je misschien transgender. Transgenders kunnen zich ook geen jongen of meisje voelen, maar iets anders. Een beetje van allebei, of misschien juist wel allebei niét. Dat is lastig want de wereld lijkt soms verdeeld in twee delen: roze en blauw. Dameskleding en herenkleding. Mannenwc's en vrouwenwc's.

Andere vragen
Transgender-jongeren hebben deels dezelfde vragen over liefde, seks en relaties als andere leeftijdsgenoten, maar door hun specifieke situatie lopen zij ook tegen andere vragen aan. Bijvoorbeeld: Hoe kom ik erachter op wie ik val en zijn die hokjes wel zo belangrijk? Wanneer vertel ik mijn date dat mijn lijf er anders uit ziet dan je zou verwachten? Is het normaal om geen seks te willen hebben als je lijf niet klopt zoals je je voelt? Mijn lijf klopt niet met hoe ik mij voel, maar toch heb ik behoefte aan seks. Wat kan ik doen? Kun je genieten van seks na hormonen of operaties?

Sense.info/transgender (bij ‘Ontdek jezelf’) gaat in op dit soort vragen en gerelateerde vragen als wat je kunt doen als je de geliefde bent van iemand die transgender is.