Homepagina > Nieuws > Op vakantie naar de Middellandse Zee?

Op vakantie naar de Middellandse Zee?

Kom op tijd naar de GGD voor advies en vaccinaties!

7-5-2013
Veel gezinnen plannen nu een heerlijke vakantie. Niet te ver weg, maar wel zonzeker… dan komt u al snel uit bij landen als Turkije, Marokko, Tunesië en Egypte. Fijne vakantielanden, máár ook meer risico’s voor de gezondheid.

De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn niet zoals we ze hier gewend zijn. Besmetting met Hepatitis A (geelzucht) komt dan ook regelmatig voor. Wie besmet is met deze leveraandoening is vaak ernstig ziek. De ziekte is bovendien erg besmettelijk. Gelukkig bestaat er een goed vaccin waarmee Hepatitis A voorkomen kan worden. En zo zijn er meer ziekten waartegen wij u kunnen vaccineren.

Hygiëneregels
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de toeristen naar Egypte een vorm van diarree krijgt. Dit kan variëren van een dagje dunne ontlasting tot 5 dagen doodziek met hoge koorts en gevaar van uitdroging. U kunt diarree krijgen van besmet voedsel en drinkwater. Het is dus van belang om ook in de landen rond de Middellandse Zee goede hygiëneregels in acht te nemen:
- was uw handen regelmatig goed met zeep, vooral na toiletbezoek
- drink alleen water uit de fles
- gebruik geen ijsklontjes in de drankjes
- eet geen salades
- was of schil het fruit
- eet alleen verpakt ijs
- eet vlees en vis alleen goed doorbakken of gekookt

Meer informatie
Tijdens het spreekuur bij de GGD krijgt u advies, afgestemd op uw specifieke situatie en kunt u gevaccineerd worden. Maak online een afspraak voor het reizigersspreekuur via www.ggdreisvaccinaties.nl of telefonisch 0900 - 822 24 67 (€ 0,10 per min.).