Homepagina > Nieuws > Rabiës, letterlijk levensgevaarlijk!

Rabiës, letterlijk levensgevaarlijk!

Laat u vaccineren bij de GGD

14-8-2012
In veel landen komt nog rabiës (hondsdolheid) voor. Hondsdolheid kunt u oplopen door de beet, lik of een krab van een hond, kat, aap of zelfs van een vleermuis. Op veel van onze favoriete vakantiebestemmingen komt rabiës nog voor, vooral India en Zuidoost Azië zijn berucht. Gaat u op reis naar deze bestemmingen? Laat u dan vaccineren!

Jaarlijks overlijden 50.000 mensen aan hondsdolheid! Als u deze ziekte oploopt is er geen weg terug, het is ongeneeslijk. Uiteraard kunt u zelf het risico verkleinen door geen dieren te aaien, te voeren of op te pakken. Ook niet dat babyaapje, ook niet die schattige puppy of dat zielige poesje..

U kunt zich laten vaccineren bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het betreft een serie van drie vaccinaties, één op de eerste dag, één op de achtste dag en één op de achtentwintigste dag. Maakt u dus ruim vier weken voor uw reis een afspraak bij de GGD. We kunnen dan samen met u kijken of de noodzaak tot vaccineren bestaat en u uitgebreid voorlichten over wat er gebeurt, als u alsnog wordt gebeten.

U kunt een afspraak maken via www.ggdreizigerszorg.nl of telefonisch via 0900-8222467.​