Homepagina > Nieuws > Ambulancezorg sluit aan bij SOS Toegang

Ambulancezorg sluit aan bij SOS Toegang

Eenvoudig toegang voor ambulances tot afgesloten terreinen en gebouwen.

9-5-2018

​Paaltjes, slagbomen en hekken. Het ambulancepersoneel heeft er dagelijks mee te maken. Een belemmering die acute hulpverlening vaak in de weg staat. Snelle bereikbaarheid kan soms het verschil maken tussen leven en dood. GGD Brabant-Zuidoost is daarom aangesloten bij het nieuwe landelijk systeem SOS Toegang. Hiermee hebben alle ambulances eenvoudig toegang tot afgesloten terreinen en gebouwen. Voorwaarde is wel dat het terrein of het gebouw óók aangesloten is op SOS Toegang.

Wat is SOS Toegang? 
SOS toegang is hét systeem waarmee onze ambulances via een beveiligde zender toegang krijgen tot bedrijventerreinen, vakantieparken, campings en overheidsterreinen. In de schakelkast van een elektrische toegang wordt een ontvanger ingebouwd waardoor de slagboom, paal of hek vanuit de ambulance kan worden geopend. Door u ook aan te sluiten bij SOS Toegang heeft de ambulance sneller toegang tot uw terrein. Dat scheelt kostbare tijd op weg naar de patiënt.

Maak ook uw terrein toegankelijk!
Heeft u een automatisch bediende terreinafsluiting dan kunt u hiervoor met een kleine investering een ontvanger laten installeren van SOS Toegang. Voor meer informatie en actuele prijzen: www.sostoegang.nl  

Doet u mee?
Meld u dan aan via: sostoegang@ggdbzo.nl.
Vermeld hierbij de volgende gegevens:
• Object
• Naam eigenaar
• Adres van toegang tot terrein (evt. huisnummer)
• Contactpersoon
• Contactgegevens: adres en telefoonnummer
• Type afsluiting
• Evt. aantal afsluitingen

De leverancier neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen met u kunnen we er voor zorgen dat mensen die acuut zorg behoeven zo snel mogelijk kunnen worden geholpen.