Homepagina > Nieuws > Start cursus Realfit

Start cursus Realfit

Het sportieve totaalplan tegen overgewicht bij jongeren

30-9-2015

​Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s gezien. Maar veel jongeren vinden het ook gewoon niet leuk om overgewicht te hebben. Daarom organiseert SportCenter Spear de cursus RealFit. Na een succesvolle eerste editie in maart 2015, start donderdag 5 november een tweede cursus.

Wat is RealFit?
RealFit is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen het fitnesscentrum onder begeleiding van een sportinstructeur en worden ze begeleid door een diëtist en vaardigheidscoach. De cursus duurt 13 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen en lekker in je vel zitten. Er wordt niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te volgen. Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen is dat de jongeren en hun ouders ontzettend veel goede ideeën opdoen over gezond eten, juiste leefstijl en plezier hebben in bewegen. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen.

Programma RealFit
Een RealFit-cursus begint altijd met een informatiebijeenkomst. Daarna volgt een intakegesprek. Niet lang daarna start de cursus, die bestaat uit:

  • een gevarieerd bewegingsprogramma binnen een fitnesscentrum
  • in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist
  • in groepsverband vaardigheidslessen begeleid door een vaardigheidscoach
  • samen uitzoeken hoe je een actieve en gezonde leefstijl kan aannemen en behouden
  • en bovenal FUN!

Interesse?
Donderdag 15 oktober wordt tijdens een informatiebijeenkomst meer uitleg gegeven over het programma en je vragen stellen. Iets voor jou?
Meld je aan via realfit@spear.nl.