Homepagina > Nieuws > Stoptober

Stoptober

28 dagen samen niet roken

14-9-2016

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Wil jij ook stoppen? Schrijf je dan nu in op www.stoptober.nl!

Samen stoppen, samen sterk
Stoppen met roken doe je niet alleen, maar met elkaar: dat is het geheim van Stoptober. Er is altijd iemand bereid om te helpen. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Ook bekende Nederlanders als Gijs Staverman en Gordon steunen de actie. En Wendy van Dijk gaat dit jaar zelf de uitdaging aan: "Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden".

Regionale steun
In onze regio steekt Wim Daniëls de deelnemers een hart onder de riem. Via social media moedigt hij deelnemers aan om de 28 dagen vol te houden. Want wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft daarna vijf keer meer kans om blijvend te stoppen! Daarnaast komt de Stoptober Camper ook naar onze regio: op 20 september staat hij bij het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. En op 27 september is de camper te vinden bij Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Stoptober voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober, net als vorig jaar, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

 Meer informatie