Homepagina > Nieuws > Tien gemeenten Zuidoost-Brabant doen mee met IkPas!

Tien gemeenten Zuidoost-Brabant doen mee met IkPas!

40 dagen zonder alcohol

4-2-2016

De gemeenten Deurne, Asten, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel, Best, Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden doen mee aan de landelijke actie IkPas! Een aantal wethouders gaan de uitdaging aan om 40 of 30 dagen geen alcohol te drinken. Ze dagen zo hun inwoners uit om ook de alcohol te laten staan. De 40-dagen actie start meteen ná de carnavalsperiode op 10 februari. De 30-dagen variant start op 1 maart.

Deze actie is ooit in deze regio geïntroduceerd door huisarts Ferd Raaymakers uit Lierop om te ervaren wat alcohol doet als u het een tijdje durft te laten staan. Inmiddels is de actie ook een landelijk succes. In 2015 hebben ruim 4500 mensen meegedaan. Door bewust deze keuze te maken merkt u welke rol alcohol eigenlijk in het dagelijks leven speelt. Ook ervaren veel deelnemers dat geen alcohol drinken een gunstig effect heeft op lichaam en geest: ze voelden zich fitter en slapen beter. Het drinken uit 'gewoonte' wordt minder.

Doe mee!
GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt dit jaar deze actie en daagt ook haar medewerkers uit om mee te doen en zo ook fris het voorjaar in te gaan. Wilt u ook de uitdaging aangaan? Meld u aan via de landelijke website www.ikpas.nl en sluit aan bij de groep GGD Brabant-Zuidoost. Om te laten zien dat u meedoet, kunt u een blauw bandje of speldje dragen. Deze zijn verkrijgbaar bij de deelnemende gemeentes zolang de voorraad strekt, of vraag ze aan via de website van IkPas.

Meer informatie
Voor inschrijven en actuele informatie, ga naar de website www.ikpas.nl. Of volg de actie via Facebook /ikpasnl en Twitter /Ik PAS.