Homepagina > Nieuws > Vervolgonderzoek vliegveld Eindhoven

Vervolgonderzoek vliegveld Eindhoven

Tweede onderzoek naar beleving woonomgeving bij omwonenden vliegveld van start

14-10-2014
Deze week ontvangen ruim 18.000 inwoners van tien gemeenten in de nabijheid van vliegveld Eindhoven een vragenlijst van de GGD Brabant-Zuidoost. Deze vragenlijst gaat over de beleving van de woonomgeving, met specifieke aandacht voor de invloed van vliegveld Eindhoven daarop.

Het onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek in januari 2012. In de afgelopen jaren is het aantal vliegbewegingen van Eindhoven Airport toegenomen en zijn er ook hinderbeperkende maatregelen getroffen. Met deze tweede meting wil de GGD onderzoeken of dit geleid heeft tot veranderingen in de beleving van omwonenden.

Monitoring van de beleving is één van de afspraken die gemaakt zijn aan de Alderstafel Eindhoven in 2010. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bureau Gezondheid Milieu en Veiligheid van de GGD Brabant-Zuidoost, in een opdracht van de omliggende gemeenten en met steun van provincie en Eindhoven Airport. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft hierbij een adviserende rol. Deelnemende gemeenten zijn: Eindhoven, Veldhoven, Eersel, Best, Oirschot, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Nuenen, Waalre en Bergeijk.

De eerste resultaten van het onderzoek zullen in het voorjaar bekend zijn. De resultaten zijn belangrijk om bij verdere ontwikkeling van de omgeving de juiste keuzes te kunnen maken.