Homepagina > Nieuws > Week van de alfabetisering

Week van de alfabetisering

Van 8 t/m 15 september 2013

6-9-2013
Van 8 t/m 15 september vindt de landelijke Week van de Alfabetisering plaats. Het thema dit jaar is ‘Boek je toekomst!’. Kunnen lezen en schrijven stelt mensen in staat goed voor hun gezondheid te zorgen. Je kunt dan de juiste informatie vinden, vergelijken en durft makkelijker vragen te stellen.

Laaggeletterdheid
Anderhalf miljoen Nederlanders boven de zestien jaar hebben grote moeite met lezen en schrijven. Deze mensen noemen we laaggeletterd. Zij zijn niet in staat gedrukte of geschreven informatie te gebruiken en kunnen hierdoor minder goed functioneren in de samenleving, thuis en op het werk. Twee derde van deze groep mensen is van Nederlandse afkomst en een derde is migrant.
 
Moeite hebben met lezen en schrijven geeft vaak ook problemen bij het gebruikmaken van de gezondheidszorg. Daarom vindt de GGD Brabant-Zuidoost het belangrijk om aandacht te geven aan laaggeletterdheid. Kent u iemand in uw omgeving die beter zou willen leren lezen en schrijven? Bel dan het gratis telefoonnummer 0800 023 44 44 om informatie te krijgen over een cursus bij u in de buurt.