InwonersNieuwsCoronavirusBoosterprik vanaf vrijdag ook in Eindhoven zonder afspraak

Boosterprik vanaf vrijdag ook in Eindhoven zonder afspraak

Vanaf vrijdag 14 januari biedt GGD Brabant-Zuidoost op beide locaties de mogelijkheid om de boosterprik zonder afspraak te komen halen. Ook de 1e, 2e of 3e prik kan vanaf dan zonder afspraak worden gehaald. Dit kan nu al in Helmond en vanaf vrijdag ook in Eindhoven. Inwoners van de regio Zuidoost-Brabant van 18 jaar en ouders kunnen zich dagelijks tussen 9:00 en 16:30  melden voor de boosterprik. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie.

Boosterprik zonder afspraak, zo werkt het

Vanaf vrijdag 14 januari hebben inwoners van 18 jaar en ouder ook op de vaccinatielocatie Eindhoven geen afspraak meer nodig om hun 1e, 2e, 3e prik of boosterprik te halen. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen naar de vaccinatielocatie. De gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in.

Of je nu met of zonder afspraak komt, er is geen vrije keuze in vaccin. Per dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar voor prikken zonder afspraak. Het kan dus gebeuren dat je de vraag krijgt om de volgende dag terug te komen, want op = op voor prikken zonder afspraak. Heb je een afspraak, dan geldt dit uiteraard niet. Lees hier meer over vaccineren zonder afspraak in onze regio.

Houd op de locatie rekening met enige wachttijd als je zonder afspraak komt, die kan namelijk wat oplopen juist omdat we niet op afspraak werken. Voor mensen die wel een afspraak hebben, is een aparte wachtrij op locatie zodat zij op de afgesproken tijd aan de beurt zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Twijfel je nog over je vaccinatie? De artsen op onze vaccinatielocaties informeren je graag. Je kunt ook de Vaccinatie Twijfeltelefoon bellen via 088 7555 777 of check de website Vragen over corona.

Voorwaarden voor booster zonder afspraak

De vrije inloop staat open voor alle inwoners van onze regio die nog geen booster hebben gehaald en voor wie de laatste vaccinatie of coronabesmetting minimaal 3 maanden geleden was. Ook voor de 1e, 2e en 3e prik ben je welkom op onze locaties.

Bekijk hier de actuele openingstijden van de vaccinatielocatie Eindhoven en Helmond.