InwonersNieuwsCoronavirusHaal je boosterprik zonder afspraak in Helmond

Haal je boosterprik zonder afspraak in Helmond

Vanaf dinsdag 11 januari biedt GGD Brabant-Zuidoost alle inwoners de mogelijkheid om de boosterprik zonder afspraak te komen halen. Deze vrije inloop is alleen beschikbaar op de vaccinatielocatie Helmond. Inwoners van de regio Zuidoost-Brabant van 18 jaar en ouders kunnen zich dagelijks tussen 9:00 en 16:30 in Helmond melden voor de boosterprik. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie.

Boosterprik zonder afspraak, zo werkt het

Inwoners van 18 jaar en ouder hebben geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen op de locatie Helmond. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen naar de vaccinatielocatie Helmond. De gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in.

Per dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar voor prikken zonder afspraak. Het kan dus gebeuren dat je de vraag krijgt om de volgende dag terug te komen, want op = op voor prikken zonder afspraak. Heb je een afspraak, dan geldt dit uiteraard niet. Of je nu met of zonder afspraak komt, er is geen vrije keuze in vaccin.

Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Twijfel je nog over je vaccinatie? De artsen op onze vaccinatielocaties informeren je graag. Of bel de Vaccinatie Twijfeltelefoon via 088 7555 777.

Nieuwe fase in boosterproces

“Het halen van de boostervaccinatie wordt nu dus nog gemakkelijker voor inwoners. Het geeft een goed gevoel dat we alle inwoners van onze regio nu deze mogelijkheid kunnen bieden in Helmond,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19. “De vrije inloop in Helmond gaat direct in, dus loop gerust binnen. Het is fijn als je rekening houdt met wat wachttijd, die kan namelijk wat oplopen juist omdat we niet op afspraak werken.” Voor mensen die wel een afspraak hebben, is een aparte wachtrij op locatie, zodat zij niet langer hoeven te wachten.

Vrije inloop alleen op de locatie Helmond

De vrije inloop staat open voor alle inwoners van onze regio die nog geen booster hebben gehaald en voor wie de laatste vaccinatie of coronabesmetting minimaal 3 maanden geleden was. Wie zonder een afspraak een vaccinatie wil komen halen, is van maandag tot en met zondag tussen 9:00 en 16:30 welkom op de vaccinatielocatie Helmond aan de Haverdijk 11. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets.

Op de locatie Beursgebouw Eindhoven is de boosterprik uitsluitend op afspraak te krijgen. Dit komt omdat deze locatie op dit moment drukbezet is met geplande afspraken.