Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersvaccinatiesDe coronaprik halen: praktische informatie

De coronaprik halen: praktische informatie

Als je in aanmerking komt voor de coronaprik, heb je vast nog wat praktische vragen over het halen van de coronaprik in dit najaar. Daar geven we je in dit bericht graag antwoord op.

Wanneer krijg ik de uitnodiging?

Alleen inwoners van 60 jaar of ouder krijgen dit najaar een uitnodiging. Het kan nog even duren voor je de brief in huis hebt, want het RIVM verstuurt deze uitnodigingen verspreid over de maanden oktober en november. Zodra je de uitnodiging in huis hebt, kun je een afspraak maken.
Val je in een van de andere doelgroepen, dan krijg je geen uitnodiging. Je mag na 16 oktober een afspraak maken voor de coronaprik.
GGD BZO kan de afspraak niet voor je verzetten, afzeggen of plannen. Je regelt dit zelf via planjeprik.nl. Heb je geen DigiD, bel dan de landelijke afsprakenlijn via 0800 7070.

Hoe kan ik de afspraak verzetten?

Je kunt zelf de afspraak verzetten via planjeprik.nl/afspraak. Hiervoor log je in met DigiD. Heb je geen DigiD? Bel dan naar de landelijke afsprakenlijn 0800 7070.

Kan ik samen met mijn partner de coronaprik halen?

Als jullie allebei in aanmerking komen voor de partnerprik:

  • Ben je 60 jaar of ouder? En heeft je partner een brief met een prikafspraak ontvangen? Dan mag je samen met je partner naar deze prikafspraak bij de GGD komen. Je hoeft dan zelf geen extra afspraak in te plannen.
  • Heeft jouw partner een brief ontvangen zonder afspraak? Dan maken jullie allebei een afspraak op dezelfde dag en locatie (het tijdstip maakt niet uit). Je haalt dan samen de coronaprik.

Hoe laat moet ik op de priklocatie zijn?

We vragen je nadrukkelijk om op de afgesproken tijd naar de priklocatie te komen. Het is niet nodig om eerder te komen. Als je op de afgesproken tijd komt, help je mee om wachtrijen te voorkomen.

Kan ik de coronaprik ook op een pop-uplocatie in de buurt halen?

In november starten we met pop-uplocaties. Je kunt daar alleen op afspraak terecht, dit is anders dan vorige keren. Binnenkort lees je hier meer over op onze website.

Wil je meer weten over de coronaprik?

Kijk op mijnvraagovercorona.nl.

Het laatste nieuws over corona!

Coronaprik in Eindhoven en Helmond zonder afspraak

Coronavirus
SamenvattingPraktische informatie als je je coronaprik wil halen… Lees verder
coronaprik zonder afspraak

Coronaprik nog t/m 22 december verkrijgbaar

Coronavirus
SamenvattingPraktische informatie als je je coronaprik wil halen… Lees verder
coronaprik

In november en december pop-uplocaties voor coronaprik

Coronavirus
SamenvattingPraktische informatie als je je coronaprik wil halen… Lees verder
coronaprik