InwonersNieuwsCoronatestTestlocatie Helmond verhuist dinsdag 25 januari

Coronatestlocatie Helmond verhuist dinsdag 25 januari

Dinsdag 25 januari verhuist GGD Brabant-Zuidoost de testlocatie Helmond naar Varenschut 11, op de autoboulevard Helmond. De locatie achter Sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan 30 is nog tot en met maandag 24 januari in bedrijf. Voor een coronatest is afspraak nodig.

Nieuwe binnenlocatie

Programmamanager Covid-19 Gonny van Loon: “In deze winterperiode ben ik blij en opgelucht dat we zo snel een binnenlocatie hebben gevonden in Helmond. Deze locatie is voor inwoners én medewerkers een vooruitgang, met uiteraard de gastvrije en professionele bediening die de inwoners van ons gewend zijn.”

Testcapaciteit uitgebreid

De nieuwe locatie biedt meer testcapaciteit: “We creëren hier drie extra lijnen, een welkome uitbreiding nu het aantal besmettingen blijft oplopen. Onderwijspersoneel en zorgmedewerkers kunnen zich overigens ook op deze locatie met voorrang laten testen. We krijgen extra ondersteuning van onze eigen vaccinatiemedewerkers die zich hebben laten omscholen nu het rustiger wordt op onze vaccinatielocaties. In totaal hebben we nu 36 testlijnen in de regio, daarmee kunnen we bijna 7.000 mensen per dag testen. Ons uitgangspunt blijft dat iedereen zich binnen 24 uur kan laten testen.”

Coronaklachten of nauw contact van iemand met corona? Laat je testen

Bel voor een testafspraak de landelijke afsprakenlijn via 0800-1202 of plan je testafspraak online via www.coronatest.nl. Zonder afspraak kunnen we je helaas niet helpen.

Onduidelijke afspraakbevestiging ontvangen?

Een aantal inwoners gaf aan dat in de afspraakbevestiging van de coronatest geen adresgegevens van de locatie Helmond vermeld staan. Vanaf 25 januari is in Helmond uitsluitend de locatie aan Varenschut 11 geopend. Landelijk worden de afspraakbevestigingen nu aangepast, excuses voor het ongemak.

Wat vind je van je test? Laat het weten via www.hoewasjetest.nl

GGD BZO is benieuwd hoe klanten de dienstverlening ervaren. Vanaf volgende week start een online onderzoek via www.hoewasjetest.nl. Met de beantwoording van een korte vragenlijst kunnen inwoners vanaf volgende week hun ervaringen delen met GGD Brabant-Zuidoost.