InwonersnieuwsHerhaalprik tegen corona vanaf 19 september

Herhaalprik tegen corona vanaf 19 september

De herhaalprik tegen corona is vanaf 19 september op afspraak verkrijgbaar bij GGD Brabant-Zuidoost. Vanaf 13 september krijgen eerst mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënt- of cliëntcontact een uitnodiging voor de herhaalprik. Daarna mag iedereen van 12 jaar of ouder die dat wil een afspraak maken voor deze vaccinatie.

Herhaalprik op uitnodiging en op afspraak

De herhaalprik is alleen beschikbaar als je bent uitgenodigd en een afspraak hebt gemaakt. Zodra je de uitnodiging ontvangt, kun je een afspraak maken via planjeprik.nl of via het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat. Je krijgt de herhaalprik als je de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronavaccinatie of besmetting meer dan 3 maanden geleden is.

Als eersten zijn mensen met een hoger medisch risico aan de beurt:

 • Mensen vanaf 60 jaar
  Zij krijgen vanaf 13 september een uitnodiging van het RIVM
 • Mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik
  Zij krijgen vanaf begin oktober van hun huisarts een uitnodiging voor de herhaalprik
 • Mensen met het syndroom van Down
  Zij krijgen vanaf begin oktober van hun huisarts een uitnodiging voor de herhaalprik
 • Bewoners van zorginstellingen
  Zij krijgen hun herhaalprik tegen corona in de zorginstelling of bij de GGD

Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact krijgen vanaf 13 september een uitnodiging van hun werkgever. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder die dat wil een afspraak maken voor een herhaalprik.

Vernieuwd vaccin

Voor de herhaalprik gebruiken we de vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna, omdat deze bescherming bieden tegen meer varianten van het coronavirus.

Herhaalprik in onze regio

In onze regio is de herhaalprik vanaf 19 september beschikbaar op de locaties Helmond en Eindhoven. Vanaf 19 september zijn beide locaties alleen op afspraak open, van maandag t/m vrijdag.

Heb je twijfels of vragen over de coronavaccinatie?