InwonersNieuwsGGD BZO opent nieuwe pop-uplocaties

GGD BZO opent nieuwe pop-uplocaties

GGD Brabant-Zuidoost trekt vanaf maandag 23 mei weer de regio in om voorlichting te geven over Covid-19 en te vaccineren. In vijf gemeenten opent GGD Brabant-Zuidoost opnieuw pop-up locaties. Bij deze pop-up locaties kunnen inwoners terecht met hun vragen of zorgen, maar uiteraard ook voor de vaccinatie.

GGD BZO heeft in vijf gemeenten een locatie gevonden waar we inwoners te woord kunnen staan. Gonny van Loon, programmamanager COVID-19, vertelt: “Ook nu Covid-19 niet meer ons dagelijks leven bepaalt, is het belangrijk dat we wel de voorlichting blijven geven. Het virus is niet weg, maar waart nog steeds onder ons. Daarom is het belangrijk om inwoners te informeren over alles wat met het virus te maken heeft. Daarnaast hebben de opkomstcijfers van de eerdere locaties bewezen dat bewoners het waarderen als we dichtbij voorlichting geven en vaccineren. We staan als GGD aan de lat voor de publieke gezondheidszorg, dus daar blijven we voor werken en dat doen we graag.”

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom en kan zonder afspraak op deze pop-uplocaties terecht voor een vaccinatie. Deze pop-uplocaties zijn niet bedoeld voor de vaccinatie van kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 blijven op afspraak welkom op de vaccinatielocaties in Helmond en Eindhoven. Inwoners van 12 jaar t/m 17 kunnen zonder afspraak terecht bij de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond.

Waar vind je de pop-up locaties?

Vragen over vaccineren?

Wil jij weten hoe het coronavaccin werkt, of wat de effecten op de lange termijn zijn? Of heb je twijfels? Onze artsen staan voor je klaar op één van de tijdelijke GGD-locaties. Kijk ook eens op www.vragenovercorona.nl. Of bel met een onafhankelijke zorgprofessional via telefoonnummer 0800 7707 707.

Angst voor de prik?

Voor inwoners met angst voor de prik neemt GGD BZO extra de tijd, ook op deze pop-uplocaties. De prikkers en de arts op de pop-uplocatie zijn hiermee bekend en nemen de tijd om je op je gemak te stellen.