InwonersNieuws & infoOnline inspiratiesessie Gezonde sportomgeving

Online inspiratiesessie Gezonde sportomgeving

Steeds meer sportverenigingen willen hun jeugdleden het goede voorbeeld geven door een gezondere sportomgeving te maken. Maar wat is dan een gezonde sportomgeving? Volgens het NOC*NSF is dat een prettige, plek waar mensen graag komen, waar gezond gedrag de norm is en waar jongeren geen ongezond gedrag leren. Dit houdt in, een Rookvrij sportterrein, een kantine waar ook gezonder assortiment aanwezig is en waar verantwoord met alcohol wordt omgegaan.

Programma

Maar, hoe pak je dit aan als sportvereniging? Irene Walk (Teamfit), Floris Brocaar (Novadic-Kentron) en Tineke Meeldijk (GGD Brabant-Zuidoost) vertellen tijdens dit webinar over de stappen die je als vereniging kunt zetten. Het is echt niet zo dat je als vereniging in een keer met deze drie onderwerpen moet beginnen. Iedere stap vooruit is winst. En mogelijk zijn de stappen die gezet kunnen worden makkelijker dan verwacht.

Tijdens het webinar komen 3 verenigingen vertellen hoe ze een gezondere vereniging zijn geworden. Met veel ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie?

Bestuursleden, barvrijwilligers, trainers, coaches, gemeenteambtenaren en andere betrokkenen bij sportverenigingen in Zuidoost-Brabant. Ken je iemand die interesse heeft om deel te nemen? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Wanneer?

Dinsdag 14 september 19.30-20.45 uur

Vragen?

Mail naar: secretariaat-gezondheidsbevordering@ggdbzo.nl of bel 088 0031 436.

Meld je hier aan

Online inspiratiesessie gezonde sportomgeving