InwonersNieuwsCorona­vaccinatie1 februari SMS-actie voor boostervaccinatie

1 februari SMS-actie voor boostervaccinatie

Nog niet iedereen die daarvoor in aanmerking komt, heeft de boosterprik gehaald bij de GGD. Daarom nodigen we 1 februari inwoners van onze regio die aan bepaalde criteria voldoen opnieuw uit, nu met een sms.  In totaal sturen we 75.000 mensen een berichtje. Een deel van hen krijgt een uitnodiging om op een dag naar keuze te komen, anderen krijgen een uitnodiging voor 4/5/6 februari. Een afspraak maken is niet nodig. Wie al een booster heeft of geen booster wil, mag het bericht uiteraard negeren.

Wil je de booster?

Wil je de booster? Beantwoord de sms dan met ‘JA’, een afspraak maken is niet nodig. Check ook even of je voldoet aan de voorwaarden voor de boosterprik.
Komt de voorgestelde dag/tijd niet uit? Je kunt ook op een ander moment komen. Je hoeft de sms dan niet te beantwoorden en je hoeft niet te bellen om de afspraak te verzetten. Je hebt namelijk geen afspraak nodig. Check hier de actuele openingstijden van de locatie in Eindhoven of Helmond.

Heb je de booster al gehad? Of wil je deze niet? Dan mag je de sms met ‘NEE’ beantwoorden of negeren.

Wie krijgt een sms?

Je krijgt een sms voor een boosterprik als je aan deze criteria voldoet:

 • Je hebt je 1e vaccinatieserie volledig bij de GGD gekregen
 • Je woont in de regio Zuidoost-Brabant
 • Je bent tussen de 18 en 80 jaar oud
 • Je hebt nog geen booster bij de GGD ontvangen of gepland
 • Je bent de afgelopen 3 maanden niet positief getest bij de GGD
 • Je hebt de afgelopen 3 maanden geen vaccinatie ontvangen bij de GGD.

We hebben de gegevens van betreffende inwoners omdat ze deze eerder aan ons hebben gegeven. We verwachten met deze actie een toename te zien in de vaccinaties. Inwoners hoeven geen afspraak te maken maar kunnen gebruikmaken van de vrije inloop op beide vaccinatielocaties: dagelijks van 9-16.30 uur.

Het spijt ons als je de sms als vervelend hebt ervaren, dat was uiteraard niet onze bedoeling.

Veelgestelde vragen over de SMS actie

 • Waarom krijg ik deze SMS?

  Met deze sms willen we het mensen zo makkelijk mogelijk maken om alsnog voor een boostervaccinatie te kiezen. Je bent niet verplicht om de booster te halen. Je kunt gewoon “ja” of “nee” terugsturen.

 • Hoe komen jullie aan mijn nummer?

  Je hebt eerder contact gehad met GGD Brabant-Zuidoost voor een vaccinatieafspraak. Je hebt toen dit nummer opgegeven. Die is opgeslagen in onze (beveiligde) database.

 • Mogen jullie mij wel op deze manier benaderen?

  Omdat je eerder jouw telefoonnummer bij ons hebt opgegeven, mogen we je benaderen voor een afspraak. We herhalen graag nogmaals dat we je nergens toe verplichten. Met deze sms-oproep willen we het mensen makkelijker maken die wel een vaccinatie willen, maar het maken van de afspraak lastig of vervelend vinden. Je kunt gewoon “nee” antwoorden als je niet naar de afspraak wilt komen.

 • Ik wil geen sms-berichten meer ontvangen. Hoe kom ik uit jullie bestand?

  Als je niet wilt dat wij je nog eens benaderen, kun je jouw contactgegevens laten verwijderen uit onze database. Vul hiervoor het online klachtenformulier in met als onderwerp “klacht sms GGD Brabant-Zuidoost”.  We zorgen er dan voor dat je niet nogmaals een oproep krijgt.