Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLeefstijlStoptober in Zuidoost-Brabant

Stoptober in Zuidoost-Brabant

Vanaf 1 oktober stoppen met roken: doe jij ook mee? Met Stoptober is de kans dat je blijvend stopt wel 5 keer groter. Het geheim? Je doet het samen!

Dit jaar zetten we ons weer samen met onze partners in om rokende inwoners te motiveren te stoppen met roken. In Zuidoost-Brabant rookt 15% van de inwoners van 18 jaar of ouder. Stoptober geeft je op allerlei manieren steun om het stoppen met roken vol te houden.

De Stoptober camper

De Stoptober camper komt langs in onze regio. Op woensdag 28 september staat de camper van 11.00-14.00 uur op de weekmarkt Heuvel in Geldrop en van 15.00-18.00 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Onze gezondheidsbevorderaars én de Stoppen met Roken coaches van Sinefuma beantwoorden hier al jouw vragen over stoppen met roken en Stoptober.

 

 

Meedoen aan Stoptober

Wil je meedoen aan Stoptober? Schrijf je dan in op www.stoptober.nl. En download de gratis Stoptober app. De app helpt je om gemotiveerd te blijven, geeft tips om moeilijke momenten door te komen en beloont je voor mijlpalen die je bereikt. Ook via Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram kun je Stoptober volgen, advies krijgen en in contact komen met andere stoppers.

Extra ondersteuning

Kun je extra hulp gebruiken bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, maar ook hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan gratis. Check bij jouw verzekeraar hoe het geregeld is.

Meer info is te vinden op www.stoptober.nl en www.ikstopnu.nl. Ook kun je bij je huisarts terecht met vragen.