InwonersnieuwsTestlocatie Helmond sinds 12 december gesloten

GGD BZO sluit testlocatie Helmond (Varenschut)

Sinds 12 december is de Covid-testlocatie Helmond (Varenschut) gesloten. De testlocatie Eindhoven is nu 6 dagen per week op afspraak geopend.

Sinds thuistesten in april de norm werd, ziet ook GGD BZO logischerwijs de testvraag teruglopen. Waar we in de piekperiode begin dit jaar zo’n 4.000 inwoners per dag testten, testen we nu op de locatie Helmond nog geen 50 inwoners per dag. Uit efficiencyoverwegingen hebben we daarom besloten om de testlocatie Helmond (Varenschut) te sluiten, de testlocatie Eindhoven heeft voldoende capaciteit om de hele regio te bedienen. We blijven de testvraag uiteraard van dag tot dag monitoren, de norm blijft dat je binnen 24 uur een testafspraak kan maken als je een test bij de GGD nodig hebt. Indien nodig kunnen we snel opschalen, zoals we dat de afgelopen jaren ook hebben gedaan.

Zelftesten blijft de norm

Zelftesten blijft de norm. Wie een positieve zelftest heeft, gaat direct in isolatie, het is niet nodig om een bevestigingstest bij de GGD te laten doen. De GGD-teststraat is bedoeld voor specifieke groepen, namelijk zorgmedewerkers die met kwetsbare patiënten werken, 70+ers die in een verpleeghuis of andere instelling voor kwetsbare personen wonen of naar een dagbesteding gaan, mensen die geen zelftest kunnen doen en mensen die een herstelbewijs nodig hebben. Zij kunnen een afspraak maken voor een NAAT-test (zoals PCR of TMA) bij de GGD.