InwonersNieuws & infoVoorlichting coronavaccinatie tijdens Woenselse markt in Eindhoven

Voorlichting coronavaccinatie tijdens Woenselse markt in Eindhoven

Op zaterdag 25 september opent GGD BZO (alleen op zaterdagen) een pop-up locatie in het pand aan de Kruisstraat 185 in Eindhoven. Inwoners en bezoekers van de markt zijn van harte welkom om daar hun vragen te stellen over de coronavaccinatie. En indien ze willen, kunnen ze direct gevaccineerd worden. Op de locatie zijn ook Turks en Arabisch sprekende collega’s aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. De pop-up locatie is geopend van 10:00 – 16:30, alleen op zaterdagen tot en met 30 oktober.

Vragen over vaccineren?

De komende periode richt GGD Brabant-Zuidoost  zich samen met partners in de regio op het voorlichten van inwoners in wijken waaruit blijkt dat de vaccinatiegraad lager is dan gemiddeld in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij voornamelijk om wijken in Eindhoven en Helmond. Hiervoor organiseert GGD BZO pop-up locaties in de desbetreffende wijken. Om zo in gesprek te gaan met inwoners. “GGD BZO wil ervoor zorgen dat iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk.” aldus Gonny van Loon, programmamanager COVID-19.

Angst voor de prik?

Voor inwoners met angst voor de prik neemt GGD BZO extra de tijd. De prikkers en de arts op de pop- up locatie zijn hier mee bekend en stellen de mensen met prikangst graag op hun gemak.  Iedereen vanaf 12 jaar is welkom bij de pop-up locatie om vragen te stellen en zich – indien gewenst – te laten vaccineren. Bekijk ook tips tegen prikangst.