kinderen luisteren muziek
Homepagina > Ouders > Opvoeden

Opvoeden

Misschien wordt uw kind gepest, of is uw kind nog steeds niet zindelijk in groep 3? Heeft u het idee dat uw puber zich buitensporig gedraagt of vindt u dat hij soms wat meer mag helpen in de huishouding? Heeft u last van stress en merkt u dat aan uw kinderen, of vindt uw kind het erg moeilijk om met andere kinderen samen te spelen? Dit zijn allemaal situaties waarvan iedere ouder er wel één herkent.

Bijna iedere ouder loopt wel eens tegen opvoedproblemen aan. Soms weet u het even niet meer en biedt praten met een deskundige nieuwe inzichten. Bij de GGD zijn mensen aanwezig die een speciale training hebben gehad om deze problemen aan te pakken. Gewoon even wat ideeën opdoen, tips krijgen van een deskundige of een aantal begeleidingsgesprekken. Daarna kunt u weer met goede moed aan de slag.

Heeft u vragen?

Kijk eens op de website Opvoedinformatie.nl. Hier leest u meer over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind. U vindt er ook handige tips en testjes over opvoeden.

U kunt ook contact opnemen met de sector Jeugdgezondheidszorg, of een afspraak maken voor een gesprek. Dit kan telefonisch 088 0031 422 of per e-mail mijnkindendeggd@ggdbzo.nl

De GGD is in elke gemeente partner van het Centrum voor Jeugd en Gezin