Homepagina > Ouders > Seksualiteit

Seksuele opvoeding

toetsenbord met rood hart

Seksualiteit is een belangrijk onderwerp waar u met uw kind over wilt praten. Is mijn kind al met seks bezig? Veel ouders denken van niet. Toch blijken kinderen hierin vaak al verder te zijn dan u denkt.

Echter, het is ook goed te weten dat uw kind wellicht graag met u over seks wilt praten. Daarom is het belangrijk dat u als ouder laat merken dat uw zoon of dochter altijd bij u terecht kan voor advies.

Een goed gesprek kan helpen! Maar hoe pakt u dat aan?

De website Uw kind en seks kan u goed op weg helpen om een gesprek met uw zoon of dochter aan te gaan. Hier vindt u onder andere de vier gouden regels bij de seksuele opvoeding van uw puber. Ook kunt u met interactieve filmpjes een gesprek oefenen en vertellen jongeren hoe hun ouders het aanpakten en wat ze daarvan vonden.
 

Gaat uw kind alleen op vakantie? Maak seks bespreekbaar!

Wat moet hij of zij zeker niet vergeten mee te nemen? En, wat als hij of zij iemand ontmoet op vakantie en daar seks mee heeft? De kans dat uw kind veilig vrijt op vakantie is groter als hij/zij condooms meeneemt. Voor uw kind is het ook fijner om ze bij de hand te hebben. Het is niet handig als je op zoek moet in een vreemd land. Bovendien zijn condooms in het buitenland niet altijd betrouwbaar. Maar, hoe begin je hierover en hoe zorg je dat je kind ze ook meeneemt? Probeer zonder het zwaar te maken uit te leggen waarom het belangrijk is dat er condooms mee gaan op vakantie.