Homepagina > Over ons > Waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Onze missie:

 “De GGD Brabant-Zuidoost streeft - onder regie van de gemeenten – door middel van preventie naar gezondheidswinst van alle inwoners, om zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun leven en zelfredzaamheid te vergroten. Wij zijn een proactieve, innovatieve en resultaatgerichte organisatie. Onze dienstverlening betreft gezondheid, preventie en snelle interventie, is professioneel en betrouwbaar en komt tot stand vanuit de wens van de klant en in dialoog met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners”.
 
Zo staat het in onze missie beschreven. Anders gezegd betekent dit:

Voor jong en oud

Een goede gezondheid is voor jong en oud belangrijk. Daarom is de GGD er voor iedereen en zijn onze activiteiten heel verschillend. We adviseren over gezondheid en helpen zo gezondheidsproblemen te voorkomen. We verzorgen inentingen, geven voorlichting op bijvoorbeeld scholen of aan verenigingen en we adviseren gemeenten over hun gezondheidsbeleid. Met aparte campagnes besteden we aandacht aan speciale aspecten van gezondheid, zoals overgewicht of het gevaar van alcohol voor pubers. Soms behandelt de GGD ook gezondheidsproblemen, zoals bij tuberculose en seksueel overdraagbare aandoeningen (Soa's).

Voor de gemeenten
De GGD is er voor iedereen maar in het bijzonder ook voor de gemeenten. Alle gemeenten in Nederland hebben de taak om de gezondheid van hun inwoners te beschermen en te verbeteren. De GGD voert deze taak voor de gemeenten uit. Een deel van deze activiteiten is in de wet vastgelegd.