Homepagina > Partners > Gemeenten

Gezondheid verbindt in Zuidoost-Brabant

Gemeenten zetten de eigen kracht en samenkracht van hun inwoners al volop in bij de ontwikkelingen in het sociale domein. Daarbij voeren inwoners steeds meer zelf regie over hun leven én hun gezondheid.

Gezondheid is voor de meeste mensen een centrale waarde in hun leven. Een belangrijk aspect daarvan is ‘de dingen kunnen doen die je graag wil doen’, ondanks gezondheidsproblemen. Zingeving, genieten, wonen in een prettige en fijne buurt en mee kunnen doen, dragen bij aan een positieve beleving van gezondheid.

Iedereen wil gezond zijn, in de wijk en op het werk, gezond opgroeien en oud worden. Er is een wederkerige relatie tussen gezondheid en meedoen: wie meedoet is gezonder en gelukkiger en als je gezond en gelukkig bent, kun je meedoen. Gezondheid kan mensen en organisaties in het sociale domein verbinden.

De GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt gemeenten bij de invulling van hun (gezondheids)beleid, bijvoorbeeld via de vierjaarlijkse Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV). De digitale VTV 2015-2016 ‘Gezondheid verbindt in …’ bevat voor elke gemeente kernboodschappen, lokale cijfers en adviezen met betrekking tot de kracht van positieve gezondheid binnen het sociale domein.

De digitale rapporten en tabellenboeken van de VTV zijn per gemeente te vinden op www.GGDKompas.nl.