Homepagina > Partners > Scholen > Sanitair

Sanitair


Ook voor het sanitair (kranen, toiletten, riolering) zijn er nog enkele aandachtspunten bij de wederopstart van de scholen:
  • Spoel alle toiletten, kranen en douches even door. Watertappunten zijn mogelijk enkele weken niet gebruikt, waardoor het water dat nog in de leidingen zat van minder goede kwaliteit kan zijn. 
  • Controleer of alle toiletruimten zijn voorzien van werkende kranen en zeepdispensers (en papieren handdoekjes om de handen te drogen), of zorg voor andere voorzieningen om handen te kunnen reinigen na toiletgebruik.
  • Vervang veel gebruikte kranen eventueel door kranen met een sensor, zodat deze kunnen worden gebruikt zonder ze aan te raken. 
  • Watertappunten mogen gebruikt worden, indien leerlingen en medewerkers de watertuit niet met de handen aanraken en zij niet met de mond uit de kraan mogen drinken. Dit in verband met mogelijke vervuiling van een in principe schoon punt en verdere verspreiding te voorkomen. Watertappunten mogen niet gebruikt worden als niet kan worden gegarandeerd dat gebruik alleen gebeurt met behulp van een drinkbeker (zoals een Dopper), ZONDER aanraking van het watertappunt. 
Bovenstaande adviezen zijn een aanvulling op de belangrijkste (evidence based) adviezen van het RIVM (o.a. regelmatig handen wassen en 1,5 meter afstand houden).