Homepagina > Partners > Scholen > Training ´Blikverruimers´

Training 'Blikverruimers'

Je hoort het te vaak over de gang en op het schoolplein, het roepen van ´homo´ als zogenaamd grappig. Je merkt in de klas dat macho gedrag de dominante norm is. Je ziet dat een meisje zich ongemakkelijk voelt over haar seksuele identiteit. Je vindt dat je hier wat mee moet. Maar hoe pak je dat op een goede manier aan?

Seksuele diversiteit is, net als andere maatschappelijk gevoelige onderwerpen, soms lastig bespreekbaar in de klas. In deze training word je hiervoor stevig(er) toegerust, zodat je dit soort gesprekken met meer zekerheid begeleidt en er meer uithaalt bij de leerlingen.

Datum
Optie 1:
Maandag 7 oktober 2019 (deel 1) & maandag 18 november 2019 (deel 2)
Optie 2:
Dinsdag 19 november 2019 (deel 1) & dinsdag 10 december (deel 2)

Tijd

13.30 – 17.30 uur hart meisjes.jpg

Voor wie
Docenten VO en MBO uit Helmond en Eindhoven.

Locatie

Seats2meet Strijp-S  
Torenallee 24, Eindhoven  

Kosten:
€25,- p.p.
Het aantal plaatsen is beperkt

Met deze training:

  • Krijg je inzicht in de pedagogische taak en functie van het bespreken van gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas.
  • Krijg je inzicht in (handelings)onzekerheden en leer je hiermee omgaan.
  • Krijg je een methodiek waarmee je gesprekken over controversiële onderwerpen kunt voorbereiden.
  • Krijg je handelingsalternatieven aangereikt voor het behandelen van controversiële onderwerpen.
  • Oefenen je met de praktische toepassing van inzichten uit de training (door tussen de eerste en tweede bijeenkomst een gesprek in je eigen klas te begeleiden)
  • Ontwikkel je belangrijke vaardigheden voor het begeleiden van gesprekken over maatschappelijke gevoelige onderwerpen in de klas.

Opbouw training

De training bestaat uit twee dagdelen. Op het eerste dagdeel krijg je hulpmiddelen uit theorie en praktijk aangereikt. Tussen de twee dagdelen ga je het geleerde in de praktijk brengen en een gesprek begeleiden met je klas. Tijdens de tweede bijeenkomst ontwikkel je je gespreksvaardigheden verder aan de hand van casuïstiek van de deelnemers, waarbij geoefend wordt met trainingsacteurs.

 

 Aanmelden

Data *

Naam *


Functie *


e-mailadres *


Naam school *


Locatie school *

Onderwijstype *

Factuuradres *

Over de trainer:
Hester Radstake (1976) promoveerde in 2009 op het proefschrift ‘Teaching in diversity’, een onderzoek naar spanningen die leraren en leerlingen in etnisch-gemengde klassen in het voortgezet onderwijs ervaren en hoe deze benut kunnen worden voor burgerschapsonderwijs. Sindsdien is zij werkzaam als docent, docenttrainer, adviseur en onderzoeker op het gebied van diversiteit en onderwijs. Het motto van waaruit ze onderwijs benadert, is van Martin Luther King: ‘Take the first step in faith. You don’t have to see the whole staircase. Just take the first step.’ 
Zie voor meer informatie over Hesters achtergrond en werk: ww.hesterradstake.nl


 

Reacties deelnemers training Blikverruimers 2017:

‘Echt, meedenkend, en confronterend’

‘Sluit goed aan op de praktijk’

‘Opbouw van theorie naar praktijk is top!’


 

hart jongens.jpg