Testen met prioriteit

Per 23 mei is het niet meer mogelijk om te testen met prioriteit. Met de lage testaantallen van dit moment kunnen zorgmedewerkers net zo snel terecht in de reguliere teststraten. Testen met prioriteit is daardoor overbodig geworden, dus vervalt de voorrang voor zorgmedewerkers bij coronatesten.

Wanneer je een medewerker wil laten testen, is het belangrijk om het testbeleid te volgen. Richtlijnen over inzet en testen van zorgmedewerkers vind je op de website van het RIVM. Veel zorgorganisaties testen hun eigen personeel en er zijn organisaties die afspraken hebben met laboratoria.

Testen bij GGD BZO

Na de coronatest blijf je in quarantaine tot de testuitslag bekend is. De testuitslag is binnen 48 uur bekend, je krijgt hierover een e-mail van ons.

Ook zorgmedewerkers maken hun testafspraak voortaan online of via het afsprakennummer 0800 1202. Het telefoonnummer is bereikbaar van 8:00 – 20:00.

Je kunt ook zonder afspraak terecht op onze testlocaties. Testen zonder afspraak is in op dit moment ook mogelijk in onze regio. Bekijk de actuele openingstijden van testlocatie Helmond en Eindhoven op onze website.