Homepagina > Werken bij > Medewerkers over de GGD

Werken bij de GGD Brabant-Zuidoost

Hoe is het om bij de GGD te werken? En hoe ervaren medewerkers hun functie en takenpakket? Vier medewerkers aan het woord over hun functie en de GGD.
 
 

F.Bankers.jpgFrancien Bankers – Jeugdartsassistente

"Wat mijn werk als jeugdartsassistente bij de GGD zo leuk maakt is de omgang met kinderen. Of het nu groep 2 van het basisonderwijs is of klas 2 van het voortgezet onderwijs, ieder kind is anders en iedere leeftijdscategorie heeft zijn charme.

Mijn werk bestaat uit het uitvoeren van gezondheidsonderzoeken, vaccineren, stagiaires begeleiden en een stukje planning. Door al deze verschillende werkzaamheden heb ik plezier in mijn werk. De gezondheidsonderzoeken zijn afwisselend: het ene onderzoek verloopt vlot, terwijl je bij het andere juist alles uit de kast moet halen. Is er een probleem op sociaal of fysiek gebied? Dan is het de kunst om dat via een gesprek naar boven te halen. De uitslag bespreek ik met de jeugdarts, die zo nodig actie onderneemt. Doordat we als assistentes nu ook advies mogen gaan geven aan de cliënt, krijgt mijn werk een nieuwe dimensie. Er ontstaat een extra stukje verdieping in mijn werk. Ik help mensen graag en dat vind ik in mijn beroep terug. Dat maakt mijn werk leuk!"

 

Annemarie Rouw - Reizigerszorg

"In een relatie werkgever-werknemer is het net zo’n beetje als in de liefde: het is geven en nemen. Wat dat betreft zijn de GGD en ik - voor mijn gevoel - prima in evenwicht en voor mij mag deze relatie nog lang blijven bestaan. Ik zet me in voor mijn werk, dat druk maar erg leuk en afwisselend is.

Tegelijkertijd doet mijn leidinggevende best iets extra’s om mijn grote passie, het werken met en fokken van windhonden, volledig mogelijk te maken.

Daarnaast heb ik prettige collega’s, allemaal dames met hart voor de zaak en het werk, maar ook een prima gevoel voor humor en een groot vermogen tot relativeren. Een hartstikke goed team hebben we en dat is, naar mijn mening, al de helft van het plezier in je werk."
 
 

Emmy Thijssen –Preventiemedewerker

"Als preventiemedewerker voel ik me goed op mijn plek binnen de GGD. Ik houd van de afwisseling en veelzijdigheid en vind het leuk om te organiseren en regelen. Daarnaast geef ik graag voorlichting direct aan de klant.

Dit contact met de klanten is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook heel belangrijk. Mijn "klanten" zijn erg divers: ambtenaren van gemeenten, leerkrachten in het onderwijs, leerlingen, externe professionals en vrijwilligers.

Zelf ben ik ook als vrijwilliger begonnen, maar vrij snel daarna als freelancer gestart. Dit is een jaar later omgezet in een werknemersrelatie. Destijds ben ik bewust op zoek gegaan naar een baan waarbij ik gezondheidsvoorlichting kon combineren met activiteiten in het onderwijs en dat is ook gelukt! Veel activiteiten die ik nu in de gemeenten uitvoer, hebben te maken met alcohol- en rokenpreventie, maar daarnaast ook met thema’s zoals binnenmilieu en wandelen in de wijk. Kortom, variatie en afwisseling genoeg in mijn werkzaamheden voor de GGD, want saai of eentonig is het voor mij zelden! Het is meestal creatief nadenken over hoe weer een volgend project aan te pakken!"

Henk Funcke – Jeugdarts

“Werken bij de GGD als jeugdarts is uitdagend: je komt in aanraking met ouders en kinderen die vragen hebben of misschien wat extra aandacht nodig hebben. Je ‘loopt’ als het ware even mee met de kinderen.

Samen probeer je er achter te komen wat de
vraag is of welke zorg nodig is. Al pratend of onderzoekend wordt meer duidelijk over wat er speelt. Daarna kijken we samen naar een oplossing of een weg die het beste gevolgd kan worden om tot een oplossing te komen. Omdat elk kind en elke ouder weer anders is en er heel veel verschillende omstandigheden zijn, blijft elk contact een uitdaging. Vervelen gaat het voor mij niet!"