Homepagina > Werken bij > Vacatures coronacrisis > Verpleegkundige Infectieziektebestrijding

Verpleegkundige Infectieziektebestrijding

De GGD is verantwoordelijk voor de Publieke Gezondheid en Ambulancezorg van 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en we zijn volop in beweging. Je leest meer over onze ambities in het meerjarig beleidsplan. Als je je uitgedaagd voelt nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Het team Algemene Infectieziektebestrijding zoekt zo spoedig mogelijk 2 enthousiaste verpleegkundigen infectieziektebestrijding (32- 36 uur per week) ter ondersteuning van het Covid 19 project. In verband met corona is deze vacature voor de duur van 12 maanden.

Je functie
Als verpleegkundige Infectieziektebestrijding ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over infectieziekten. Niet alleen inwoners van Zuidoost-Brabant, maar ook zorginstellingen, (huis)artsen, scholen en kinderdagverblijven stellen vragen en melden infectieziekten bij de GGD.

Je houdt je bezig met het voorkómen, bestrijden en opsporen van infectieziekten. Dit doe je onder andere door voorlichting te geven over de risico's van infectieziekten, maar ook over het voorkomen van besmetting. Je adviseert en doet onderzoek naar de bron van besmetting en neemt maatregelen om verdere verspreiding van de infectieziekte tegen te gaan. Je kijkt verder dan de patiënt en werkt aan het voorkomen van ziekte bij gezonde personen.

Wil je weten hoe je dag als verpleegkundige Infectieziektebestrijding eruit ziet? Kijk dan eens naar ons filmpje waarin een collega infectieziektebestrijding meer vertelt over ons werk.

Je team
Je werkt samen met artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding, deskundigen infectiepreventie, coördinatoren team corona en een secretaresse.

Je taken

 • Je handelt meldingen, vragen en incidenten af, in overleg met een arts infectieziektebestrijding.
 • Je voert bron/contactonderzoek uit.
 • Je coördineert en stemt zorg af met het reguliere hulpverlenerscircuit, zoals huisartsen, specialisten en zorginstellingen.
 • Je geeft voorlichting en advies.
 • Je verricht basaal epidemiologisch onderzoek binnen het werkveld.
 • Je ontwikkelt voorlichtings- en lesmateriaal en levert een bijdrage aan artikelen in de media.
 • Je ontwikkelt (preventie)beleid ten behoeve van infectieziektebestrijding en outbreakmanagement en geeft hier uitvoering aan.
 • De planning is in overleg; werken van maandag tot en met zondag. 

Je bagage

 • Je hebt een opleiding HBO-V en bent BIG-geregistreerd.
 • Je beschikt over twee jaar werkervaring als verpleegkundige.
 • Je bent in staat zowel individueel (zelfstandig) te werken als in een interdisciplinair team binnen en buiten de GGD.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren, en een klantgerichte instelling. Je bent oplossingsgericht, proactief en flexibel. We zoeken een stevige persoonlijkheid met natuurlijk gezag.
 • Affiniteit met Covid-19
 • Je kunt overweg met geautomatiseerde systemen en het officepakket.
Wij bieden

 • Een aanstelling voor bepaalde tijd voor de duur van maximaal 1 jaar.
 • Je salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties maar is minimaal € 2.459,00 bruto per maand (minimum aanloopschaal 8) en maximaal € 4008,00 bruto per maand (maximum functieschaal 9) bij een werkweek van 36 uur.
 • De Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling voor Gemeenten is van toepassing.
 • Daarnaast hebben wij een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, die je maandelijks kunt gebruiken via je Individueel Keuze Budget.

Valt de keuze op jou, dan vragen we je om een zogenaamde Verklaring Omtrent Gedrag. Deze vraag je aan bij de gemeente waar je woont. Wij gaan hier verder op in tijdens de aanstellingsprocedure. Ook een BIG-referentiecheck conform de Wet kwaliteit, klachten en geschillen (Wkkgz) kan deel uitmaken van de procedure. 

Meer informatie?
Neem dan contact op met Miranda Stellink, teammanager, 088 0031 249 of met Karin Sarrucco, Manager Personeel Covid 19 organisatie, 088 0031 108.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet, waarbij wordt opgemerkt dat interne kandidaten voorrang hebben.

Interesse?
Vul dan het sollicitatieformulier in en upload je cv en motivatie. Je kunt reageren tot en met 23 april 2021.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 Solliciteer naar deze functie

Ik solliciteer naar de functie van *


Naam *


Adres *


Postcode *


Woonplaats *


E-mailadres *


Telefoonnummer *


Bijlagen