Homepagina > Werken bij > Werken in de ambulancezorg

Werken in de Ambulancezorg

Ambulancezorg is een belangrijke taak van de GGD Brabant-Zuidoost. Naast het verlenen van spoedeisende hulp vervoert de Ambulancezorg patiënten van en naar ziekenhuizen, verpleeghuizen of het huisadres.
 
Onze medewerkers
Binnen ambulancezorg kennen wij een aantal functies. Bij elke functie hoort een takenpakket en moet de medewerker voldoen aan bepaalde eisen. Hieronder geven wij een overzicht van de functies die wij hebben. Benieuwd naar wie wij op dit moment zoeken? Check dan onze actuele vacatures.
 
 

Ambulanceverpleegkundige
De ambulanceverpleegkundige vormt samen met de ambulancechauffeur het ambulanceteam. De verpleegkundige is medisch eindverantwoordelijk voor de hulpverlening aan de patiënten in en rondom de ambulance. Je werkt dagelijks samen met ketenpartners zoals huisartsen, brandweer, politie of ziekenhuizen. Het is een dynamische, afwisselende, uitdagende en dankbare functie.
 
Aanvullend vinden wij het belangrijk dat je stressbestendig bent, dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen en dat je teamplayer bent.
Daarnaast moet je bereid zijn om een minimaal 7 maanden durende opleiding tot ambulanceverpleegkundige te volgen. De opleiding wordt door ons gefaciliteerd.

Ambulancechauffeur
De ambulancechauffeur vormt samen met de ambulanceverpleegkundige het ambulanceteam. De grootste verantwoordelijkheid van de ambulancechauffeur is het veilig en snel ter plaatse komen van de ambulance bij een melding. Daarnaast assisteert hij de ambulanceverpleegkundige bij het uitvoeren van medische handelingen.
 
Hoe word je ambulancechauffeur >>
Aanvullend vragen wij een rijbewijs C1, ruime rijervaring en een reanimatiediploma. Daarnaast moet je bereid zijn om een 7 maanden durende opleiding tot ambulancechauffeur te volgen. De opleiding wordt door ons gefaciliteerd.
 
Ambulanceverpleegkundige en - chauffeur B-zorg
De zorgambulance wordt ingezet bij gepland vervoer van patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. Het vervoerscomfort en de veiligheid van patiënten en familie staan daarbij centraal. Op iedere zorgambulance zit een team bestaande uit een zorgambulanceverpleegkundige en een - chauffeur. De zorgambulanceverpleegkundige is verantwoordelijk voor het verlenen van benodigde zorg en de chauffeur voor het veilig en efficiënt vervoer van patiënten en familie.
Hoe word je zorgambulanceverpleegkundige of - chauffeur >>
 
Werken op de ambulance iets voor jou?
Check dan onze actuele vacatures. Of stuur een open sollicitatie.  
 
Heb je vragen?
Laat hieronder je vragen en je contactgegevens achter en onze personeelsadviseur neemt binnen drie werkdagen contact met je op.  

 

 Stel hier je vraag

Naam *


Telefoonnummer *


E-mailadres *


Stel je vraag