Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsTraining Werken met de Meldcode kindermishandeling

Training Werken met de Meldcode kindermishandeling

Kindermishandeling komt voor in alle lagen van de bevolking. Helaas zien we veel signalen niet. Een vermoeden van kindermishandeling? Hoe signaleer je op tijd problemen? Waar ligt je verantwoordelijkheid als professional? Welke stappen neem je? Kindermishandeling en huiselijk geweld doen iets met je als professional en als persoon. Het roept vragen en dilemma’s op en je maakt je vooral zorgen. In deze training leer je signalen herkennen en het gesprek aangaan. Om de gevolgen van kindermishandeling terug te dringen en misschien te voorkomen. Ook krijg je tools om te gebruiken in de begeleiding van bijvoorbeeld leerlingen of studenten, cliënten of patiënten.

Wat leer je?

Onze trainers geven voorbeelden uit de praktijk waardoor duidelijker wordt wat kindermishandeling nu precies is. Je leert ook hoe je kindermishandeling signaleert en hoe je daar op reageert volgens de stappen van de Meldcode.

 Aan de orde komt:

  • Wat is kindermishandeling?
  • Vormen van kindermishandeling
  • Signalen en risicofactoren
  • Werken met de meldcode
  • Hulpverlening en wetgeving
  • Gespreksvoering.

Voor wie?

Pedagogisch medewerkers en leraren in het onderwijs, dokters assistenten, sportclubs, trainers/coaches, zwemdocenten, fysio-, ergo- en oefentherapeuten, logopedisten en verder alle professionals die met kinderen werken.

Trainers

Onze deskundige op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Wanneer?

Woensdag 18 september 2024 van 14:00- 17:00.

Waar?

GGD Brabant-Zuidoost, Clausplein 10, 5611 XP Eindhoven.

Meer informatie

Neem voor informatie over deze workshop contact op met ggdacademy@ggdbzo.nl.

 

Deel cursus