Homepagina > GGD kompas

GGD Kompas

corona.JPG

Men houdt zich aan de maatregelen, maar de steun neemt af

Veel inwoners van Zuidoost-Brabant houden zich nog wel aan de coronamaatregelen, maar het vertrouwen in het beleid neemt verder af. Dat blijkt uit de tiende meting van het gedragsonderzoek van GGD'en en RIVM. 

Lees meer >>


Zuidoost-Brabant in landelijke top 3 met relatief aantal COVID besmettingen

Op dit moment staat regio Zuidoost-Brabant op de 3e plek in de landelijke ranking met het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Afgelopen weken zien we wel een daling in het percentage positieve testen uit onze regio. 

Lees meer >>Praktische en psychosociale zorgbehoefte na corona

Om inzicht te krijgen in de behoefte aan nazorg onder coronagetroffenen, startten de GGD'en Brabant-Zuidoost en Hart voor Brabant in juli 2020 een kort onderzoek. De resultaten kunnen helpen om het hulpaanbod in termen van nazorg beter te organiseren.

Lees meer>>     Kijk filmpje>>


Vaccinatiebereidheid is fors toegenomen

Slechts 4% is niet van plan om zich te laten vacccineren. Het aandeel mensen dat zich bij klachten laat testen is verder toegenomen. Dit blijkt uit de negende meting van het gedragsonderzoek van het RIVM en de GGD'en.


Lees meer >>handen wassen.JPGMeer aandacht nodig voor diversiteit in de klas

Driekwart van de scholieren denkt dat een schoolgenoot niet open kan zijn over zijn of haar geaardheid. Om acceptatie te vergroten is meer aandacht voor seksuele diversiteit nodig. Scholen kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Lees meer >>


shutterstock_111443765.jpgBrabanders helpen elkaar, zeker in coronatijd!

Ruim een derde van de GGD-panelleden heeft in coronatijd anderen geholpen. Dit blijkt uit een panel-onderzoek van de drie Brabantse GGD’en. In totaal deden 12.170 inwoners uit Noord-Brabant mee.

Lees meer >>


corona.JPGImpact Corona in Brabant uitgewerkt in factsheets

De thema's Mantelzorg, Psychische Gezondheid, Eenzaamheid, Voeding & beweging, Genotmiddelengebruik, Fysieke kwetsbaarheid en Financiële kwetsbaarheid zijn nu gepubliceerd.

Lees meer >>

Meer nieuws >>