Homepagina > GGD kompas

GGD Kompas

shutterstock_369962102_sparen in portemonnee vierkant.jpgDoorbreek het taboe op armoede, ook voor jongeren

Volgens ongeveer 2.500 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Zuidoost-Brabant is er thuis moeite om rond te komen met geld. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor 12-18 jaar 2019, uitgevoerd onder bijna 7.900 12 t/m 18 jarigen in de regio Zuidoost-Brabant. 

Lees meer >>Jonge man op laptop vierkant.jpg

Drie op de vijf panelleden werken thuis


Thuiswerken is al een jaar de norm. Ruim zeventig procent van onze panelleden staat achter deze maatregel. Dit blijkt uit de resultaten van de tiende peiling van het grootschalige gedragsonderzoek dat het RIVM samen met GGD'en uitvoert. 

Lees meer >>


Praktische en psychosociale zorgbehoefte na corona

Om inzicht te krijgen in de behoefte aan nazorg onder coronagetroffenen, hebben de GGD'en Brabant-Zuidoost en Hart voor Brabant een kort onderzoek uitgevoerd. De resultaten kunnen helpen de nazorg beter te organiseren.

Lees meer>>     Kijk filmpje>>


handen wassen.JPGMeer aandacht nodig voor diversiteit in de klas

Driekwart van de scholieren denkt dat een schoolgenoot niet open kan zijn over zijn of haar geaardheid. Om acceptatie te vergroten is meer aandacht voor seksuele diversiteit nodig. Scholen kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Lees meer >>


Impact Corona in Brabant uitgewerkt in factsheets

De thema's Mantelzorg, Psychische Gezondheid, Eenzaamheid, Voeding & beweging, Genotmiddelengebruik, Fysieke kwetsbaarheid en FinanciĆ«le kwetsbaarheid zijn nu gepubliceerd.

Lees meer >>

Meer nieuws >>