Homepagina > GGD kompas

GGD Kompas

jongen bierfles vierkant.jpg
Strengere regels door ouders helpen bij alcoholmatiging

Jongeren beginnen later met drinken. Een mooie ontwikkeling, maar daarmee zijn we er nog niet. De drinkende jongeren drinken steeds vaker overmatig. Strengere regels door ouders helpen bij alcoholmatiging. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor 12-18 jaar 2019, uitgevoerd onder bijna 7.900 jongeren in de regio.

Lees meer >>


chat op tel.jpg
Corona-vaccinatie krijgt een dikke acht

Gevaccineerden kunnen bij GGD Brabant-Zuidoost een vragenlijst invullen op hoewasjeprik.nl. Een chatbot die in gespreksvorm vragen stelt, geeft een beeld over hoe zij de werkwijze van de GGD hebben ervaren. Momenteel hebben ca. 500 mensen de vragenlijst doorlopen. 

Lees meer >>    Zie infographic >>Sociale beperkingen vallen steeds zwaarder

Toch houden veel inwoners van Zuidoost-Brabant zich nog wel aan de coronamaatregelen en meer mensen laten zich testen. Zeven op de tien mensen staat positief tegenover een coronapaspoort. Dit blijkt uit het panelonderzoek van eind maart. 

Lees meer >>


Student mondkapje vierkant.jpgEén op de drie studenten denkt besmet te zijn geweest met coronavirus

Studenten verspreiden het coronavirus meer dan elke andere groep. Komt dit alleen door gedrag of is het ook moeilijker om je aan de regels te houden in een studentenhuis? Om hier meer inzicht in te krijgen is een vragenlijst uitgezet onder studenten van de TU/e. 

Lees meer >>


Nieuwe factsheets over de impact van de coronacrisis

De factsheets 'Corona in Brabant' brengen informatie samen over de brede impact van de coronacrisis op de bevolking. De  meest recente factsheets gaan over 'Maatregelen en gedrag' en over 'Langdurige klachten'. 

Lees meer >>

Meer nieuws >>