Homepagina > GGD kompas

GGD Kompas


Welbevinden stijgt, maar naleving resterende coronamaatregelen neemt af

Dat blijkt uit de dertiende meting van het gedragsonderzoek dat de GGD'en uitvoeren in samenwerking met het RIVM. Aan deze ronde, die plaatsvond tussen 16 en 20 juni, deden in totaal ruim 5.600 inwoners van Noord-Brabant mee. 

Lees meer >>


stop.jpg

Anti-pestfilm 'Wending' van Peelpioniers uit Someren gaat in première

GGD Brabant-Zuidoost heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het maken van deze film. De resultaten laten zien dat de film een 'wending' in het bewustzijn als effect heeft.

Lees meer >>    


Hoe gaat het met ons 2.jpg

Eind juni eerste cijfers Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen

De landelijke en regionale uitkomsten van de Gezondheidsmonitor 18 t/m 64 jarigen en 65-plussers zullen 29 juni gepubliceerd worden door RIVM en CBS. 

Lees meer >>    


Corona GMJ 2021 vierkant.jpg

Grootschalig onderzoek naar impact corona op jongeren

De GGD vraagt alle vo-scholen in de regio deel te nemen aan de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd. Dit is een extra meting van de jeugdmonitor, uitgevoerd in klas 2 en klas 4.

Lees meer >>    

  

Twijfelaars geloven niet in werking en veiligheid vaccins

Mensen die geen vaccin willen, zien corona niet als een bedreiging voor de gezondheid. Zij hebben weinig vertrouwen in de veiligheid en werking van het vaccin. Hetzelfde geldt, in mindere mate, voor de twijfelaars. Dit blijkt uit GGD-onderzoek onder ruim 17.000 Brabanders. 

Lees meer >>      Zie infographic >>jongen bierfles vierkant.jpg
Strengere regels door ouders helpen bij alcoholmatiging

Jongeren beginnen later met drinken. Een mooie ontwikkeling, maar daarmee zijn we er nog niet. De drinkende jongeren drinken steeds vaker overmatig. Strengere regels door ouders helpen bij alcoholmatiging. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor 12-18 jaar 2019, uitgevoerd onder bijna 7.900 jongeren in de regio.

Lees meer >>Meer nieuws >>