Homepagina > Informatie over > Evenement en gezondheid > Hygiëne en infectiepreventie

Hygiëne en infectiepreventie

Bij een vergunningsaanvraag vraagt de gemeente advies aan de GHOR/GGD over de inzet van medische hulpverlening en technische hygiënezorg. Afhankelijk van het soort evenement en het aantal verwachte bezoekers kan de gemeente de tijdelijke voorzieningen laten controleren door infectiepreventieadviseurs van het team technische hygiënezorg van de GGD.

Infectierisico’s (uitbraken) beperkt u in de eerste plaats door een goede hygiëne. Neem voor meer informatie over hygiëne en infectiepreventie op uw evenement contact op met hygiene@ggdbzo.nl en kijk voor informatie op Hygiënezorg bij grote evenementen 


Handige links en Tips

  • Bekijk de hygiëne wijzer voor een overzicht van regels en voorschriften per thema, zoals drinkwater, sanitair, EHBO of een van de andere thema’s.
  • Op de website Veldnorm evenementenzorg vindt u informatie over de hygiëne-eisen rondom materialen en middelen, de inrichting van de EHBO-ruimte en hygiënisch werken.

Tatoeëren en piercen

Wilt u piercen en tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen? Dan heeft u een vrijstelling voor dit evenement nodig. Dit kunt u aanvragen door het invullen van het meldingsformulier tatoeage- en/of piercingevenement.

Lees meer: voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vrijstelling