HPV prik

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.

Aantal prikken

  • Voor je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 2 vaccinaties. Tussen de eerste en tweede prik moeten 6 maanden (minstens 150 dagen) zitten.
  • Na je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 3 vaccinaties. Dit heeft te maken met de opbouw van je immuniteit.
    Tussen prik 1 en prik 2 moeten minimaal 3 weken (21 dagen) zitten. Tussen prik 2 en 3 moeten minimaal 150 dagen (5 maanden) zitten.

Vaccinatiecampagne 
De volgende vaccinatiecampagne start in het voorjaar van 2021. Kom je in aanmerking voor de vaccinatie , dan ontvang je vanzelf een uitnodiging.  

Heb je een uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie in sporthal De Braak in Helmond op 31 mei, 1 of 2 juni? 

Wellicht heb je al gehoord dat er vanaf 12 mei een GGD-coronatestlocatie is gevestigd in sporthal De Braak. Uiteraard is deze coronatestlocatie gesloten op de drie dagen waarop we jullie hier vaccineren. Wij zorgen voor een veilige omgeving. Zoals altijd zullen we dagelijks de ruimte grondig ontsmetten en luchten. Je kunt dus veilig een prik komen halen. Graag tot dan!


Heb je een vraag?
•Kijk eerst bij veel gestelde vragen op deze website of op de site van het RIVM
•Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.