HPV prik

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.

Aantal prikken

  • Voor je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 2 vaccinaties. Tussen de eerste en tweede prik moeten 6 maanden (minstens 150 dagen) zitten.
  • Na je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 3 vaccinaties. Dit heeft te maken met de opbouw van je immuniteit.
    Tussen prik 1 en prik 2 moeten minimaal 3 weken (21 dagen) zitten. Tussen prik 2 en 3 moeten minimaal 150 dagen (5 maanden) zitten.

Vaccinatiecampagne najaar 2020
De regionale vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) voor meisje die dit jaar 13 jaar worden (geboren in 2007) start op 3 september.  Je ontvangt ongeveer 2 weken van te voren een uitnodiging. Kun je echt niet komen op de aangegeven datum? Of heb je koorts op de dag van inenting (38,5 of meer)? Je krijgt een nieuwe uitnodiging in het voorjaar.  Je hoeft dit niet aan ons door te geven. 

Let op:  In verband met de coronamaatregelen vragen we uitdrukkelijk om alléén te komen op de datum en tijdstip van de uitnodging. Hiermee voorkomen we wachtrijen rond bepaalde tijden. Bij verhindering ontvang je een nieuwe uitnodiging in het voorjaar. Je hoeft daarvoor geen contact met ons op te nemen. Wij dragen een mondkapje tijdens de afspraak en we vragen je om ook een mondkapje mee te brengen en te dragen.

Heb je een vraag?
•Kijk eerst bij veel gestelde vragen op deze website of op de website van het RIVM.
•Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.