HPV prik

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.

Aantal prikken

  • Voor je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 2 vaccinaties. Tussen de eerste en tweede prik moeten minstens 150 dagen zitten. De uitnodiging voor de eerste prik krijg je in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar volgt een uitnodiging voor de tweede prik. 
  • Na je 15e verjaardag begonnen met de eerste prik? Dan krijg je 3 vaccinaties. Dit heeft te maken met de opbouw van je immuniteit.
    Tussen prik 1 en prik 2 moeten minimaal 3 weken (21 dagen) zitten. Tussen prik 2 en 3 moeten minimaal 120 dagen (4 maanden) en liefst 5 maanden zitten.

Vaccinatiecampagne maart/april 2020 uitgesteld door coronavirus
De regionale vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) voor meisje die in dit jaar 13 jaar worden, is uitgesteld naar het najaar 2020. Je  ontvangt tegen die tijd een uitnodiging met datum, tijd en locatie waarop je kunt komen.  

Heb je een vraag?
•Kijk eerst bij veel gestelde vragen op deze website of op de website van het RIVM.
•Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Of heb je een vraag over de priktijd of locatie, neem dan contact op met ons via dit contactformulier of bel naar 088 0031 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.