Homepagina > Partners > Scholen > Seksuele Diversiteit op school

Seksuele diversiteit op school 

           

School moet een prettige en veilige plek zijn voor alle leerlingen en medewerkers. Helaas geldt dat op dit moment niet voor iedereen. 16% van de LHBT-leerlingen wordt wekelijks gepest tegenover 4% van de andere leerlingen. Ook is ‘homo’ nog steeds een van de meest gebruikte scheldwoorden. Het is daarom belangrijk om op school aandacht te besteden aan het thema seksuele diversiteit om zo de tolerantie te vergroten. Daarom is het project Seksuele Diversiteit gestart. 

Het project seksuele diversiteit is een samenwerking tussen de Eindhovense en Helmondse scholen voor voortgezet onderwijs, GGD Brabant-Zuidoost, de gemeente Eindhoven en Helmond en de regionale homobelangenorganisaties.

Op deze website vind je meer informatie over seksuele diversiteit. Ook vind je tips en inspiratie om seksuele diversiteit op school bespreekbaar te maken. Zo creëren we samen een schoolklimaat waarin seksuele diversiteit geaccepteerd wordt en pesten en discriminatie wordt tegengegaan. Op deze manier kan iedereen vrij zijn zoals hij of zij is!