Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindOpvoeden en opgroeien

Opvoeden en opgroeien

Mijn baby huilt heel veel. Zijn de driftbuien van mijn peuter normaal? En hoe kan ik daar mee omgaan? Mijn dochter in groep drie is nog niet helemaal zindelijk. Een lastige eter aan tafel. Mijn zoon van negen vindt het moeilijk om met andere kinderen samen te spelen. Ik denk dat mijn dochter wordt gepest. Mijn puberzoon is zo somber…
Opgroeien en opvoeden gaat meestal vanzelf en ouders zijn de beste opvoeders als het om hun kind gaat. Je kind ontwikkelt zich razendsnel en dat roept soms twijfels, vragen of zorgen op. Dat is heel normaal en iedere ouder herkent dit wel.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 17.00.

Praat erover met een deskundige

Bij GGD Brabant-Zuidoost werken jeugdartsen, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen. Zij bieden een luisterend oor en geven nieuwe inzichten, hulp, advies en informatie die helpt. Op een laagdrempelige manier helpen zij ouders op weg. Maak een afspraak of neem telefonisch contact op.

Positief opvoeden met Triple P

GGD Brabant-Zuidoost biedt opvoedondersteuning. Daarvoor gebruiken we Triple P programma.

Lees meer.

Moeders Informeren Moeders

Moeders Informeren Moeders (MIM) is een programma dat een (beginnende) moeder koppelt aan een ervaren moeder. Dit programma draait in Son en Breugel en Best. 

Lees meer. 

Kortdurende videohometraining

De band tussenouders en kinderen is heel bijzonder. Toch zijn er in elk gezin wel eens momenten dat het niet zo lekker loopt. Videohometraining kan helpen voorkomen dat kleine problemen groter worden.

Lees meer. 

Meer informatie?

Goede en betrouwbare informatie vind je hier: