Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersStevig Ouderschap
InwonersStevig Ouderschap
Publicatiedatum: 07-03-2022 om 02:26 uur
Laatste update: 05-09-2022 om 6:59 uur

Stevig ouderschap

Een kind krijgen is een bijzondere maar ook een ingrijpende gebeurtenis. Want als aanstaande of kersverse ouder krijg je er een flinke verantwoordelijkheid bij. Daar kan je soms best wat steun bij gebruiken. Stevig Ouderschap biedt extra ondersteuning aan aanstaande ouders en ouders die net een kind hebben gekregen. Voor kinderen van 0 tot 18 maanden.  

Vraag de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of jouw gemeente Stevig Ouderschap aanbiedt.  Heb je vragen of zorgen? Of wil je meer weten over onze werkwijze?  Bel of mail ons op werkdagen tussen 8:30 – 17:00. 

Als je gemeente dit Stevig Ouderschap programma aanbiedt, dan krijg je bij het eerste huisbezoek van de verpleegkundige een envelop met informatie. Hierin zit een korte vragenlijst. De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau bespreekt de vragenlijst met je tijdens het huisbezoek. Als uit de vragenlijst blijkt dat je behoefte hebt aan extra ondersteuning, krijg je zes huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige.  

Eigen kracht

Stevig Ouderschap gaat uit van de eigen kracht van ouders. Jij bepaalt waarover je praat tijdens de huisbezoeken. De jeugdverpleegkundige luistert naar je en kijkt samen met jou naar oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt. Ze heeft even alle aandacht voor je. Als je over andere zaken wilt praten, is daar gelegenheid voor. Als je na enkele huisbezoeken het gevoel hebt dat je zelf weer verder kan, kan je in overleg eerder stoppen.  

Meer informatie?

Bekijk de website Stevig Ouderschap voor ouders.