Hart4all

Hart4All brengt slachtoffers van een reanimatie en burgerhulpverleners met elkaar in contact. AED-hulpverleners en burgerhulpverleners weten bij veel ongevallen levens te redden door snel eerste hulp te verlenen en te reanimeren. Daarna neemt het ambulancepersoneel de zorg over en vervoert het slachtoffer naar het ziekenhuis. De AED-hulpverlener of burgerhulpverlener blijft onwetend van de afloop achter.

Ambulancezorg Brabant-Zuidoost is sinds 2014 aangesloten bij Hart4All en brengt via dit initiatief hulpverleners en (familie van) slachtoffers met elkaar in contact.

Waarom Hart4All?
Als het ambulanceteam bij het slachtoffer komt, neemt de ambulancedienst de zorg voor het slachtoffer over van het familielid of de toevallige voorbijganger die bij het slachtoffer was toen hij onwel werd. Geregeld krijgen onze medewerkers vragen van mensen die willen weten hoe het is afgelopen met het slachtoffer dat ze geholpen hebben. Helaas mogen wij vanwege privacywetgeving geen informatie geven. Door Hart4ALL kunnen burgerhulpverlener en slachtoffer toch met elkaar in contact komen als beide partijen dit wensen. Een beetje menselijkheid terugbrengen in het zakelijke proces dat een reanimatie is, daar staat Hart4ALL voor. Voor de burgerhulpverlener kan het bijdragen aan de verwerking, voor het slachtoffer is het een manier om ‘dankjewel’ te zeggen.

Hoe werkt Hart4all?
Alle ambulances in de regio Brabant-Zuidoost beschikken over een Hart4ALL-pakket, waarin klikbandjes zitten met daarop een unieke code. Bij een reanimatie of een ernstig ongeval krijgt de AED-hulpverlener of burgerhulpverlener van het ambulancepersoneel zo’n armbandje mee. Het andere bandje komt terecht bij (familie van) de patiënt. Met behulp van de code kunnen zowel de hulpverlener als het slachtoffer of familie vrijblijvend inloggen op de website van Hart4ALL. Als zij beiden aangeven contact te willen, zorgt Hart4ALL voor een match. De privacy van de patiëntgegevens is altijd gewaarborgd, omdat het slachtoffer of diens familie aan moet geven of de match gewenst is. Kijk voor meer informatie op www.hart4all.nl.